Robie sobie moda double_post_control. Otworzylem plik tekstowy z ktorego beda kopiowal oraz edytowalem potrzebny plik z mojej bazy danej. Trzeba przekopiowac pare linijek tekstu i jak to robie to wyskakuje takie cos:
"Za malo dostepnej pamieci do zakonczenia tej operacji. Zakoncz jeden lub wiecej programow, aby powiekszyc dostepna pamiec i spobuj ponownie".
Jakie zakonczenie programow?? Mam tylko dwa pliki tekstowe otwarte do kopiowania !!
I sprawa druga. W katalogu na serwerze ...images/smiles sa emotki od gg. Wrzucilem do tego katalalogu pare innych a podczas pisania postow gdy chce wybrac z listy te nowe dodane to ich nie ma !!
A w PA w: "Ścieżka dostępu do Uśmieszków Ścieżka od katalogu głównego forum, np. images/smilies"
mam ustawione images/smiles.
Co robic?
I sprawa trzecia. Jak w Total Commandzerze biore na podglad (F3) plikow z serwera to tresc pliku jest ladnie ulozona, linijki sa pogrupowane itp, a jak wezme na edytuj (zeby wspisywac tresc) to w pliku tekst jes rozwalony po calej stronie. Przeciez pisanie kodu wymaga jakiegos porzadku (pisanie od nowej linijki, end pod begin itp)
Straszny problem z modami
- Duch Forum
- Kontakt:
Może komputer chodzi już kilka godzin ;]<span >koczkodan</span> pisze:Za malo dostepnej pamieci do zakonczenia tej operacji. Zakoncz jeden lub wiecej programow, aby powiekszyc dostepna pamiec i spobuj ponownie
Musisz jeszcze dodać nowe emotikony przez Panel Administracyjny.<span >koczkodan</span> pisze:Wrzucilem do tego katalalogu pare innych a podczas pisania postow gdy chce wybrac z listy te nowe dodane to ich nie ma !!
Dzieki Prezes. Z ta pamiecia to okazalo sie ze notatnik, word pad i dokument tekstowy maja pewne ograniczenia w ilosci tekstu, stad ten kominikat o ograniczonej pamieci.real prezes pisze:Może komputer chodzi już kilka godzin ;]<span >koczkodan</span> pisze:Za malo dostepnej pamieci do zakonczenia tej operacji. Zakoncz jeden lub wiecej programow, aby powiekszyc dostepna pamiec i spobuj ponownieMusisz jeszcze dodać nowe emotikony przez Panel Administracyjny.<span >koczkodan</span> pisze:Wrzucilem do tego katalalogu pare innych a podczas pisania postow gdy chce wybrac z listy te nowe dodane to ich nie ma !!
PS Mam jeszcze dwa problemy: pierwszy to taki ze bedac na swoim forum w jakims dziale i w temacie gdy probuje odswiezyc strone to odswieza sie tyle ze mnie zawsze przenosi do strony glownej forum :/
A drugi problem to taki ze dzieki stronce prv.pl "zwiazalem" swoj adres forum http://members.lycos/moj_login/phpBB2 ze strona http://www.blablabla.prv.pl (zeby ladniej wygladal adres). No i teraz wpisuje w Operze ten drugi adres i otwiera sie moje forum. A gdy w Internet Explorerze wpisuje ten drugi adres to otwiera sie strona http://members.lycos/moj_login z napisem "This website is currently under construction.".
Skoro zwiazalem adres z koncowka /phpBB2 to czemu otwiera sie inny?
Czemu pod Opera dziala a pod IE nie???
Pozdro i z gory dzieki za odp.
- Duch Forum
- Kontakt:
Używasz aliasów. One maskują prawdziwy adres, przez co cały czas jakby jesteś na stronie głównej forum.<span >koczkodan</span> pisze:PS Mam jeszcze dwa problemy: pierwszy to taki ze bedac na swoim forum w jakims dziale i w temacie gdy probuje odswiezyc strone to odswieza sie tyle ze mnie zawsze przenosi do strony glownej forum :/
Bo programy jak Opera czy Firefox są dobrze rozwinięte i wyświetlają wszystkie poprawnie napisane strony, a IE to trojan ;]<span >koczkodan</span> pisze:Czemu pod Opera dziala a pod IE nie???
Zeby tak wszyscy ludzie mieli porzadne przegladarki...real prezes pisze:Używasz aliasów. One maskują prawdziwy adres, przez co cały czas jakby jesteś na stronie głównej forum.<span >koczkodan</span> pisze:PS Mam jeszcze dwa problemy: pierwszy to taki ze bedac na swoim forum w jakims dziale i w temacie gdy probuje odswiezyc strone to odswieza sie tyle ze mnie zawsze przenosi do strony glownej forum :/
Jesli nie ma na to rady to lipa straszliwa
Bo programy jak Opera czy Firefox są dobrze rozwinięte i wyświetlają wszystkie poprawnie napisane strony, a IE to trojan ;]<span >koczkodan</span> pisze:Czemu pod Opera dziala a pod IE nie???
Niestety, duzo osob zyje jeszcze w matriksie i trzeba ich uwolnic
W kazdym badz razie wielkie dzieki za pomoc.