JA
Jak dobrze, że ktoś założył akurat taki temat 
Ja mam właśnie taki sam problem tylko, że moja wersja php jest za niska żeby zainstalować Junior Admina więc zainstalowałem Super moderatora.
Jak wchodze na PA to odświerza mi się forum i spowrotem jest strona główna a jak wchodze w panel Super Moderatora to bez problemu mogę się tam dostać. Proszę o radę co z tym jest nie tak. Nie przypominam sobie żebym coś pomylił chyba, że coś przeoczyłem. A jeśli tak to proszę o info i jeśli można to o przesłanie jeszcze raz moda bo jak go instalowałem to akurat nie u miałem go u siebie na kompie a z tamtego musiałem go skasować (razem ze wszystkimi danymi dotyczącymi moda i wejścia na serwer - komp szkolny)
//edit
Po wejściu w panel Supermoderatora na górze wyskakuje coś takiego
Ja mam właśnie taki sam problem tylko, że moja wersja php jest za niska żeby zainstalować Junior Admina więc zainstalowałem Super moderatora.
Jak wchodze na PA to odświerza mi się forum i spowrotem jest strona główna a jak wchodze w panel Super Moderatora to bez problemu mogę się tam dostać. Proszę o radę co z tym jest nie tak. Nie przypominam sobie żebym coś pomylił chyba, że coś przeoczyłem. A jeśli tak to proszę o info i jeśli można to o przesłanie jeszcze raz moda bo jak go instalowałem to akurat nie u miałem go u siebie na kompie a z tamtego musiałem go skasować (razem ze wszystkimi danymi dotyczącymi moda i wejścia na serwer - komp szkolny)
//edit
Po wejściu w panel Supermoderatora na górze wyskakuje coś takiego
linia 31Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 651 is not allowed to access /srv/www/htdocs/web5/html owned by uid 0 in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31
Warning: opendir(./../../language): failed to open dir: No such file or directory in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31
Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 34
Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 45
Kod: Zaznacz cały
$dir = opendir($phpbb_root_path . $dirname); (<===31)
$lang = array();
while ( $file = readdir($dir) ) (<===34)
{
if (preg_match('#^lang_#i', $file) && !is_file(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)) && !is_link(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)))
{
$filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
$displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
$displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
$lang[$displayname] = $filename;
}
}
closedir($dir);ta linie 31 zamien na:
powinno pomoc
$dir = opendir($phpbb_root_path. '/'.$dirname);Zmieniło się tylko tyle ze w panelu SM nie wyskakuje ten błąd na wstępie tylko dopiero jak chce wyedytować usera. Do PA moge się dostać tylko raz od razu jak wejdę na forum a później to tylko odświerza index tak jak wcześniejjugo pisze:ta linie 31 zamien na:powinno pomocKod: Zaznacz cały
$dir = opendir($phpbb_root_path. '/'.$dirname);
Rzuciłem flaszką Eukaliptusówki i wraca w dupę pijany Miś Koala z ogórkiem w zębach
$lang = array();
while ( $file = readdir($dir) )
{
if (preg_match('#^lang_#i', $file) && !is_file(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . '/'.$dirname) . '/' . $file)) && !is_link(@phpbb_realpath($phpbb_root_path .'/'.$dirname) . '/' . $file)))
{
$filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
$displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
$displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
$lang[$displayname] = $filename;
}
}
closedir($dir);