shoutbox - gość zamiast nicka
shoutbox - gość zamiast nicka
Witam
O tym problemie już kiedyś ktoś (może na dawnym forum) coś wspominał. Chodzi o to, że osoba zalogowana na forum, która pisze w SB nie zawsze napisze pod swoim nickiem, ale wyświetla jako Gość.
Da się naprawić ten drobny błąd?
O tym problemie już kiedyś ktoś (może na dawnym forum) coś wspominał. Chodzi o to, że osoba zalogowana na forum, która pisze w SB nie zawsze napisze pod swoim nickiem, ale wyświetla jako Gość.
Da się naprawić ten drobny błąd?
MB
ja miałem kiedyś takie coś że zalogowałem się i pisałem w shoutboxie.. jako gość..
i musialem sie jeszcze raz zalogować, bo niestety za 1 razem mnie nie zalogowało.. moze tak sporobuj .. moze Cie nie loguje.. a jesli nie to zaraz cos wymyślimy
i musialem sie jeszcze raz zalogować, bo niestety za 1 razem mnie nie zalogowało.. moze tak sporobuj .. moze Cie nie loguje.. a jesli nie to zaraz cos wymyślimy
Forum Młodzieżowe http://www.forumer.ddl2.pl/index.php - Serdecznie Zapraszam
Ja mam ten sam problem. Z logowaniem wszystko oki. Czy ktoś wie jak to zmienić? Adres forum: http://www.ssm.goin.pl/forum
problem ten teoretycznie występuje tylko w operze jednak ostatnio u mnie pojawil się też w IE
rozwiązanie moje działa tylko jeśli w bazie jest zapisywany odpowiedni ID autora postu a tylko jego login jest nie poprawny. wtedy pomoże coś takiego:
u mnie pomogło ale po spełnienieu powyższego warunku 
no i oczywiscie mowa tutaj tylko o shoutboxe w wersji przema
rozwiązanie moje działa tylko jeśli w bazie jest zapisywany odpowiedni ID autora postu a tylko jego login jest nie poprawny. wtedy pomoże coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
shoutbox_view.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$sql = "SELECT id, sb_user_id, msg, timestamp, sb_username
FROM " . SHOUTBOX_TABLE . "
ORDER by timestamp LIMIT $start, $number";
#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$sql = "SELECT s.id, s.sb_user_id, s.msg, s.timestamp, u.username as sb_username
FROM (" . SHOUTBOX_TABLE . " s LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON s.sb_user_id=u.user_id)
ORDER by timestamp LIMIT $start, $number";
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
no i oczywiscie mowa tutaj tylko o shoutboxe w wersji przema
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
nie ma za co. jedno pytanie czy to pomogło ?? czy u mnie to był tylko czysty przypadek ??J@ro pisze:Ale i tak dzięki za pomoc
albo źle zainstalowałeś moda i teraz informacje z profilu nie są zapisywane w bazie. dlatego shoutbox nie znika. sprawdx pliki czy są poprawnie zrobionekiulik pisze:Drugim błędem SB jest to, że nie można go wyłączyć z poziomu usera (klikam na Sb Wyłacz i nic się nie dzieje