Color Ranks --> błedy??

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
Andiw

Color Ranks --> błedy??

Post autor: Andiw » 03 lutego 2006, 17:00

Z góry przepraszam ze temat, bo wiem ze się przwinol przez to forum z kilkanaście razy. Niestety nic nie znalazłem. Dopiero zaczynam swoja przygodę z phpbb i chciałem wykonać moda jak w temacie. Robiłem wszystko tak jak było opisane w pliku txt. Wyszło z tego tylko tyle ze wyskakują mi nastepujace błędy

Kod: Zaznacz cały

Could not obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' u.user_rank, u2.user_posts as posts2, u2.user_rank as rank2, p

SELECT t.*, u.username, u.user_id, u2.username as user2, u2.user_id as id2, p.post_time,, u.user_rank, u2.user_posts as posts2, u2.user_rank as rank2, p.post_username FROM phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts p, phpbb_users u2 WHERE t.forum_id = 1 AND t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_last_post_id AND p.poster_id = u2.user_id AND t.topic_type = 2 ORDER BY t.topic_last_post_id DESC

Line : 297
File : viewforum.php

i drugi w panelu sterowania

Warning: main(): Unable to access ../includes/functions_color_groups.php in /home/accounts_a/andiw/public_html/forum/admin/admin_color_groups.php on line 29

Warning: main(../includes/functions_color_groups.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_a/andiw/public_html/forum/admin/admin_color_groups.php on line 29

Warning: main(): Failed opening '../includes/functions_color_groups.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php4new/lib/php') in /home/accounts_a/andiw/public_html/forum/admin/admin_color_groups.php on line 29

Fatal error: Call to undefined function: find_lang_file_nivisec() in /home/accounts_a/andiw/public_html/forum/admin/admin_color_groups.php on line 31
Z góry thx za pomoc i jakies namiary na rozwiazanie podobnego problemu. Jak macie ochote to mozecie ocenic moje starania. oto link do forum http://www.andiw.boo.pl/forum/

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 03 lutego 2006, 19:34

p.post_time,, u.user_rank
Usun jeden przecinek.

Czemu pioszesz ze masz color ranks, skoro masz color groups? I poza tym, wgraj plik admin_color_groups na serwer, bo chyba zapomniałeś.

Andiw

Post autor: Andiw » 03 lutego 2006, 20:08

Masz racje miałe color groups ale nie chodziło najlepiej. Wiec go usunolem ale nie do konca. :( Teraz staram sie wyczyscic forum ale nie bardzo wiem co zostawiac a najgorsza jest baza sql bo musze tam powywalac tabele a nie bardzo wiem jakie :(

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 03 lutego 2006, 20:13

a jakie zapytanie musiałeś dodać?

Andiw

Post autor: Andiw » 03 lutego 2006, 20:18

yyy nie bardzo wiem o jakie zapytanie ci chodzi?? :( W color group dodaja sie automatycznie a w color ranks dodawałem tylko te co byly podane a teraz mi sie jaja dzieja i juz sam nie wiem co mam zrobic

Mam wielką proźbe czy mógłbys mi napisac co mam usunąc z tabeli w sql zebym wszystko ładnie wyczyscił oprucz postów i userów?? Bede ogromnie wdzieczny
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2006, 20:26 przez Andiw, łącznie zmieniany 1 raz.

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 03 lutego 2006, 20:23

Poszukaj, jakie zapytania dodałeś i potem je cofnij. Nic trudnego. ;)

Andiw

Post autor: Andiw » 03 lutego 2006, 20:32

Hyh to chyba odpada bo narazie moja znajomosc mysql jest lipna najlepiej by było jak bym wiedział co mam usunac zeby to wszystko naprawic

ps. Mimo tego ze mam te pliki to dalej mi wyskauje ten drugi blad :(

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 lutego 2006, 11:11

podczas instalacji wykonuje się zapytania:

ALTER TABLE `phpbb_groups` ADD `group_color_group` MEDIUMINT UNSIGNED NOT NULL ;
CREATE TABLE `phpbb_color_groups` (
  `group_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `group_name` varchar(255) NOT NULL default '',
  `group_color` varchar(50) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`group_id`),
  UNIQUE KEY `group_name` (`group_name`)
) TYPE=MyISAM ;
ALTER TABLE `phpbb_color_groups` ADD `hidden` TINYINT( 1 ) DEFAULT '0' NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_color_groups` ADD `order_num` MEDIUMINT NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_groups` ADD `group_color_group` MEDIUMINT UNSIGNED NOT NULL ;
aby je usunąć wykonaj zapytania:

ALTER TABLE `phpbb_users` DROP `user_color_group`  ;
ALTER TABLE `phpbb_color_groups` DROP `hidden` ;
ALTER TABLE `phpbb_color_groups` DROP `order_num` ;
ALTER TABLE `phpbb_groups` DROP `group_color_group` ;
DROP TABLE `phpbb_color_groups`;
Pamiętaj aby przed zabawą z bazą sql wykonać jej kopię bezpieczeństwa :D

co do 2 błędu wgraj na serwer plik /includes/functions_color_groups.php bo tego chyba nie zrobiłeś :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Andiw

Post autor: Andiw » 06 lutego 2006, 15:24

no spoko miales racje z nie mam functions_color_groups.php. Mam wielka prozbe napiszcie ja mi jak mam usunac color grups i ranks bo ani jedno anie drugie nie bylo dobrze za instalowane. Chcialem sprobowac jeszcze raz zrobic ta operacje. :P

Napiszcie mi jeszcze jak mozna zrobic aby zrobic podobny efekt grup i userow jak na tym forum. Bede bardzo wdzieczny

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 06 lutego 2006, 20:37

wykonuj instrukcje instalacji od tyłu czyli
w instalacji jest

znajdź
zyx

zamien na
tyb
a podczas usuwania jest

znajdź
tyb

zamien na
zyx
podrugie przed edycja plików robi sie ich kopie i wtedy wystarczy wgrac zapasowe pliki i mod usunięty :D - PS oczywiście jeśli sie myśli co sie robi :D :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Andiw

Post autor: Andiw » 06 lutego 2006, 23:14

Myśle i tak zrobiłem. Pewnie gdybym tego nie zrobił to bym stracił już forum a wiec sry :P

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”