kiedy orientacyjnie może pojawić się nowa wersja phpBB oznaczona numerem 3.0.9?
Czy będą jakieś kluczowe zmiany?
A swoją drogą... Myślicie, że będzie phpBB4, phpBB5...?
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam
Muszę Cię zmartwić, ale to duża nieprawda. Spojrzałem przed chwilą na repozytorium tego skryptu i kod wręcz odstrasza swoją przejrzystością.MyBB zaczyna przejmować ster,
phpBB3 też coś takiego oferuje.sobą prostą edycje szablonów
Mamy świetnego AutoMODa. phpBB Group nie dodaje go do paczki, by uniknąć pytań i problemów ze strony typowych laików, którzy popsuli sobie instalację przez jakiś mod.instalacje modów
phpBB3 pierwotnie miało używać Ajaxa, ale z tego zrezygnowano. Nie wiem czemu, ale można zauważyć, że technologia ta bardzo zwolniła przez ostatnie lata i już tak bardzo jej nie widać.ajax
Nie wiem co oferują inni, ale wątpię w coś oryginalnego. phpBB3 oferuje system zabezpieczeń, w tym kilka pluginów, które można rozszerzać.ochrona przed botami
Nie wiem skąd wniosek o "zamulaniu", ale przy obecnych prędkościach łączy nie jesteś wstanie raczej odnieść różnicy w szybkości działania skryptów. Kwestia "mulenia" to często problem serwera, albo łącza.wydadzą MyBB 2.0, a phpBB3 jest ciągle w tle, instalacja modyfikacji dających funkcjonalność jak konkurencji daje tylko funkcje ale obciąża serwer, powinni zrobić restart i od nowa napisać phpBB inaczej nawet phpBB3.1 będzie klapą z nowymi funkcjami będzie zamulać.
Przepisanie kodu od nowa zwykle bywa największym błędem i w linii 3.x byłoby strzałem w stopę. Rewolucyjne zmiany są planowane na wersję 4.x. Przy okazji polecam artykuł: Rzeczy, których nigdy nie powinieneś robić, część I.Kris pisze:Najlepiej by było jakby phpBB3.1 zostało wydane na jesień ( albo wcześniej ) nie liczą się funkcje tylko napisanie kodu od nowa, inaczej się nie da.