[2.2.0] Full Quick Reply Editor
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
Re: [2.0.0 RC2] Full Quick Reply Editor
Zainstalowałem modyfikację i prawie jest ok. Po kliknięciu na ikonkę cytatu ładnie schodzi na dół forum i wkleja cytat wraz z autorem do szybkiej odpowiedzi, ale po sekundzie przenosi mnie na stronę główną i tu jest ten błąd 
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Niby wszystko jest okej, ale jest tak jak mówi WIDMO, a poza tym mam ciągle ukrytą szybką odpowiedz, jak zamienić kod by była rozwinięta?
Jakie przeglądarki, wersja zmodyfikowana czy instalowane z instrukcji?
Nie chciałem już na tyle ingerować w mechanizm szybkiej odpowiedzi, dlatego też w domyślnej wersji zostawiłem pokazywanie i ukrywanie. Widzę jednak, że sporo osób jest zainteresowanych usunięciem tej opcji. Dodam więc wersję alternatywną modyfikacji. Finalnej wersji spodziewajcie się około czwartku 
no ja mam FF, instalowane z instrukcji.
No ja jednak prosiłbym o to aby szybka odp. była rozwinięta.
No ja jednak prosiłbym o to aby szybka odp. była rozwinięta.
Wydaje mi się, że wiem już w czym jest błąd. Zabrakło przypisania identyfikatora
Właśnie dla tego lubię wydać kilka wersji testowych, samemu łatwo coś przeoczyć
Jutro wieczorem pojawi się ostatnia wersja RC, tym razem już ze wsparciem dla stylu subsilver2 i pochodnych.
postingbox. Na tym forum powinniście mieć takie same objawy.Właśnie dla tego lubię wydać kilka wersji testowych, samemu łatwo coś przeoczyć
Ale będzie tam rozwinięta szybka odpowiedz?:Pwe3b pisze:Wydaje mi się, że wiem już w czym jest błąd. Zabrakło przypisania identyfikatorapostingbox. Na tym forum powinniście mieć takie same objawy.
Właśnie dla tego lubię wydać kilka wersji testowych, samemu łatwo coś przeoczyćJutro wieczorem pojawi się ostatnia wersja RC, tym razem już ze wsparciem dla stylu subsilver2 i pochodnych.
A co to za problem zrobić samemu?kokosh1 pisze:Ale będzie tam rozwinięta szybka odpowiedz?:Pwe3b pisze:Wydaje mi się, że wiem już w czym jest błąd. Zabrakło przypisania identyfikatorapostingbox. Na tym forum powinniście mieć takie same objawy.
Właśnie dla tego lubię wydać kilka wersji testowych, samemu łatwo coś przeoczyćJutro wieczorem pojawi się ostatnia wersja RC, tym razem już ze wsparciem dla stylu subsilver2 i pochodnych.
http://www.bbcode.pl/tutoriale-f25/rozw ... -t267.html
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Właściwie to jednym ze sposobów jest wykorzystanie kodu znajdującego się pomiędzy znacznikami
<noscript> i </noscript>. Wersja RC3 pojawi się jednak jutro, około południa.Re: [2.0.0 RC3] Full Quick Reply Editor
Najnowsza wersja RC3 przynosi całkiem sporo zmian. Ku uciesze zapewne wielu z Was zrezygnowałem z domyślnej opcji pokazywania/ukrywania szybkiej odpowiedzi. Mechanizm ten został usunięty, przysparzał więcej problemów niż było z niego pożytku oraz utrudniał walidację kodu.
W pierwszym poście pojawiła się zaktualizowana paczka. Poprawiony został zgłoszony błąd oraz dodane wsparcie dla stylu subsilver2 i pochodnych.
W pierwszym poście pojawiła się zaktualizowana paczka. Poprawiony został zgłoszony błąd oraz dodane wsparcie dla stylu subsilver2 i pochodnych.
Re: [2.0.0 RC3] Full Quick Reply Editor
Niestety w dalszym ciągu przenosi mnie na stronę główną po kliknięciu w ikonkę cytatu.
Tutaj na forum odnosi do:
adres.pl/forum/viewtopic.php?f=81&t=11134&p=52909#postingbox - czyli ładnie do tematu, a u mnie:
adres.pl/#postingbox
Tutaj na forum odnosi do:
adres.pl/forum/viewtopic.php?f=81&t=11134&p=52909#postingbox - czyli ładnie do tematu, a u mnie:
adres.pl/#postingbox
Jaki styl? Korzystasz z jakiejś modyfikacji do SEO? Pokaż swój plik
Sprawdź czy nie masz takiego samego problemu przy cytowaniu w przeglądzie tematu.
viewtopic_body.html Re: [2.0.0 RC3] Full Quick Reply Editor
Zgadza się musi być to wina modyfikacji z jakiej korzystam. Sprawdziłem na czystym phpBB i wyśmienicie działa modyfikacja.
Korzystam z ultimate SEO URL i załączam plik niezmodyfikowany.
Korzystam z ultimate SEO URL i załączam plik niezmodyfikowany.
- Załączniki
-
- viewtopic_body.rar
- (4.48 KiB) Pobrany 687 razy
Prawdopodobnie przed
Bardzo dawno używałem tej modyfikacji i już nie pamiętam jak to tam wygląda.
#postingbox będziesz musiał wstawić jakąś zmienną podstawiającą adres tematu, poszukaj najlepiej w viewforum_body.html - Załączniki
-
- viewtopic_body.zip
- (4.53 KiB) Pobrany 678 razy
Re: [2.0.0] Full Quick Reply Editor
Z racji braku zgłaszania błędów zmieniam wersję RC3 na 2.0.0.