Zajmuje się tworzeniem pbfu, wymagania stawiane przy zakładaniu zmuszają mnie do instalacji phpbb by przemo, do którego nie jestem przekonany, kiedyś sprawdzałem phpbb 3 i podobało mi się.
Potrzebuję bbcode [mod] który pozwala na wprowadzenie treści widocznej tylko dla administracji i moderatora działu.
Jeśli to pomoże, dam [mod] z przema
Kod: Zaznacz cały
posting_body.tpl
Znajdź:
var new_size2 = 0;
Dodaj po:
function button_mod()
{ var result = prompt("Podaj tresc widoczna tylko dla moderatorow:",
"");
if(result != null)
{
document.getElementById('message').value += '[mod]' +
result + '[/mod]';
}
}
Znajdź:
{BUTTON_S}
Dodaj po:
<input type="button" class="button" style="text-decoration: underline;
width: 40px" value="Mod" name="addbbcode35" onclick="button_mod();">(PS: Dawno nie bawiłem się z phpbb3, czy na nim jest możliwość loginów ze spacją? Czy to tylko na przemo było?)
PS
Znalazłem inne rozwiązania na ukrytą treść, jednak ciągle pokazuje się treść w cytatach. Kiedyś na jakimś forum jeżeli cytowaliśmy post, w którym był cytat, pokazywało w cytacie tylko treść postu, bez cytatu w nim umieszczonego, czyli bbcode cytatu nie dało się zacytować. znalazłem coś takiego
}else {
$__BBCODE_NOT_QUOTABLE__[] = "hide";
}kod który chciałbym zmienić to
[pswdspoil={INTTEXT1}]{INTTEXT2}[/pswdspoil]Kod: Zaznacz cały
<div style="margin:20px; margin-top:5px">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">
<b>Spoiler</b>: <input type="button" value="Pokaż" style="width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;" onClick="password=prompt('Proszę podać hasło, aby ujrzeć wiadomość',' ');
if (password=='{INTTEXT1}')
{
alert('Hasło zaakceptowane!');
if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '')
{
this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = '';
this.innerText = '';
this.value = 'Ukryj'; }
else
{
this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none';
this.innerText = '';
this.value = 'Pokaż';
}
}
">
</div>
<div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset;">
<div style="display: none;">
{INTTEXT2}
</div>
</div>
</div>Kod: Zaznacz cały