Witam,
czy jest jakaś modyfikacja, pozwalająca na wyznaczenie dostępności ustawiania linków w sygnaturkach?
Chciałbym, aby takie linki mogły zamieszczać tylko osoby np. posiadające minimum 10 postów.
Dlaczego?
Coraz więcej jest kryptoreklamy - "boty-ludzi" się rejestrują, piszą 1-2 sensownego posta i tyle... a w profilu i sigu reklamy do podstron. Traktują fora jak presell page.
Linki w sigach od X postów
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Linki w sigach od X postów
Jest taka możliwość w phpBB3, ustawiasz wszystko w uprawnieniach, wybierasz grupę, która może używać podpisu 
Wsparcie phpBB PL !!
W sumie też prawda... mogę dodać, że w grupie nowych tego nie można robić.
W sumie nigdy mi to nie było potrzebne, więc jestem "nie w temacie" no i mam pewien problem.
Jak ustawić automatyczny awans z grupy nowych userów do userów zarejestrowanych (lub innej), gdy ilość postów będzie wynosić np. 10?
Jak ustawić automatyczny awans z grupy nowych userów do userów zarejestrowanych (lub innej), gdy ilość postów będzie wynosić np. 10?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
PA -> UŻYTKOWNICY I GRUPY -> Zarządzaj rangami
tworzysz tam sobie jakaś grupę, wybierasz obrazek rangi (lub nie) ople "Ustaw jako rangę specjalną:" dajesz NIE
wpisujesz minimalną liczbę postów dla tej grupy
tworzysz tam sobie jakaś grupę, wybierasz obrazek rangi (lub nie) ople "Ustaw jako rangę specjalną:" dajesz NIE
wpisujesz minimalną liczbę postów dla tej grupy
Wsparcie phpBB PL !!
No nie bardzo, bo mam już rangi na forum ustawione (stopnie wojskowe).
No chyba że wykorzystam najniższą rangę, ale co to ma do samych grup?
No chyba że wykorzystam najniższą rangę, ale co to ma do samych grup?
ACP >> Ogólne >> rejestracja użytkowników.
Tam masz opcje Ustawiaj grupę Nowi użytkownicy jako domyślną, Limit liczby postów nowych użytkowników.
Tam masz opcje Ustawiaj grupę Nowi użytkownicy jako domyślną, Limit liczby postów nowych użytkowników.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.