Rejestracja-grupy,link referencyjny

Forum przeznaczone dla osób poszukujących modyfikacji do phpBB 3.0.x oraz ich polskich lokalizacji.
Picia1990

Rejestracja-grupy,link referencyjny

Post autor: Picia1990 » 04 grudnia 2012, 09:09

Witam,

Nie znalazłem takiej modyfikacji więc chciałbym prosić o pomoc fachowców.

1) Czy ktoś z was wie w jaki sposób można umożliwić rejestrację użytkowników z linków referencyjnych. A resztę, która zrobiłaby to w tradycyjny sposób administrator musiałby aktywować

2) Dodatkowo chciałbym aby użytkownik, który się rejestruje mógł wybrać grupę do której chce należeć np. Grupa Alfa lub Grupa Beta i aby do tej grupy będąc przypisanym otrzymywał odpowiedni avatar(ale to już nie jest bardzo konieczne), którego zmienić nie będzie mógł sam.

Aviator
Administrator

Re: Rejestracja-grupy,link referencyjny

Post autor: Aviator » 04 grudnia 2012, 18:13

Picia1990 pisze: Czy ktoś z was wie w jaki sposób można umożliwić rejestrację użytkowników z linków referencyjnych.
viewtopic.php?f=93&t=11200&p=53503
Picia1990 pisze:A resztę, która zrobiłaby to w tradycyjny sposób administrator musiałby aktywować
W ustawieniach w ACP w rejestracji użytkowników ustaw aktywacje przez administratora.
Picia1990 pisze:Dodatkowo chciałbym aby użytkownik, który się rejestruje mógł wybrać grupę do której chce należeć np. Grupa Alfa lub Grupa Beta i aby do tej grupy będąc przypisanym otrzymywał odpowiedni avatar(ale to już nie jest bardzo konieczne), którego zmienić nie będzie mógł sam.
To dopiero po zalogowaniu, jeżeli utworzysz grupy to ustawiasz je na statusie otawrtym, że każdy użytkownik może do nich dołączyć.

Picia1990

Post autor: Picia1990 » 04 grudnia 2012, 18:52

Psikus pisze: W ustawieniach w ACP w rejestracji użytkowników ustaw aktywacje przez administratora.
tak mam do tej pory. A chciałbym aby były dwie możliwości rejestracji z link bez potrzeby aktywacji przez admina i druga gdzie użytkownik trafia na forum i chce sobie założyć konto(ale nie z polecenia czyt. nie z linku) gdzie ja muszę aktywować jego konto.
Psikus pisze:To dopiero po zalogowaniu, jeżeli utworzysz grupy to ustawiasz je na statusie otawrtym, że każdy użytkownik może do nich dołączyć.
Ok tylko czy użytkownik będzie mógł przynależeć tylko do jednej grupy??

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 04 grudnia 2012, 19:25

Picia1990 pisze:tak mam do tej pory. A chciałbym aby były dwie możliwości rejestracji z link bez potrzeby aktywacji przez admina i druga gdzie użytkownik trafia na forum i chce sobie założyć konto(ale nie z polecenia czyt. nie z linku) gdzie ja muszę aktywować jego konto.
Nie znam czegoś takiego.
Picia1990 pisze:Ok tylko czy użytkownik będzie mógł przynależeć tylko do jednej grupy??
Nie, będzie należal do wszystkich grup otwartych do których dołączy.

Zablokowany

Wróć do „Poszukiwania”