Witam,
Nie znalazłem takiej modyfikacji więc chciałbym prosić o pomoc fachowców.
1) Czy ktoś z was wie w jaki sposób można umożliwić rejestrację użytkowników z linków referencyjnych. A resztę, która zrobiłaby to w tradycyjny sposób administrator musiałby aktywować
2) Dodatkowo chciałbym aby użytkownik, który się rejestruje mógł wybrać grupę do której chce należeć np. Grupa Alfa lub Grupa Beta i aby do tej grupy będąc przypisanym otrzymywał odpowiedni avatar(ale to już nie jest bardzo konieczne), którego zmienić nie będzie mógł sam.
Rejestracja-grupy,link referencyjny
Re: Rejestracja-grupy,link referencyjny
viewtopic.php?f=93&t=11200&p=53503Picia1990 pisze: Czy ktoś z was wie w jaki sposób można umożliwić rejestrację użytkowników z linków referencyjnych.
W ustawieniach w ACP w rejestracji użytkowników ustaw aktywacje przez administratora.Picia1990 pisze:A resztę, która zrobiłaby to w tradycyjny sposób administrator musiałby aktywować
To dopiero po zalogowaniu, jeżeli utworzysz grupy to ustawiasz je na statusie otawrtym, że każdy użytkownik może do nich dołączyć.Picia1990 pisze:Dodatkowo chciałbym aby użytkownik, który się rejestruje mógł wybrać grupę do której chce należeć np. Grupa Alfa lub Grupa Beta i aby do tej grupy będąc przypisanym otrzymywał odpowiedni avatar(ale to już nie jest bardzo konieczne), którego zmienić nie będzie mógł sam.
tak mam do tej pory. A chciałbym aby były dwie możliwości rejestracji z link bez potrzeby aktywacji przez admina i druga gdzie użytkownik trafia na forum i chce sobie założyć konto(ale nie z polecenia czyt. nie z linku) gdzie ja muszę aktywować jego konto.Psikus pisze: W ustawieniach w ACP w rejestracji użytkowników ustaw aktywacje przez administratora.
Ok tylko czy użytkownik będzie mógł przynależeć tylko do jednej grupy??Psikus pisze:To dopiero po zalogowaniu, jeżeli utworzysz grupy to ustawiasz je na statusie otawrtym, że każdy użytkownik może do nich dołączyć.
Nie znam czegoś takiego.Picia1990 pisze:tak mam do tej pory. A chciałbym aby były dwie możliwości rejestracji z link bez potrzeby aktywacji przez admina i druga gdzie użytkownik trafia na forum i chce sobie założyć konto(ale nie z polecenia czyt. nie z linku) gdzie ja muszę aktywować jego konto.
Nie, będzie należal do wszystkich grup otwartych do których dołączy.Picia1990 pisze:Ok tylko czy użytkownik będzie mógł przynależeć tylko do jednej grupy??