Możliwość wysyłania filmów w phpbb

Forum przeznaczone dla osób poszukujących modyfikacji do phpBB 3.0.x oraz ich polskich lokalizacji.
Awatar użytkownika
trajano

Możliwość wysyłania filmów w phpbb

Post autor: trajano » 05 listopada 2011, 21:45

Chciałbym na swojej stronie dodać możliwość wysyłania filmów przez użytkowników, ale w taki sposób aby mogły sięwyświetlać w zagnieżdżonym na serwerze playerze. Nie chcę używać tylko linkowania z YT w postach, chciałbym stworzyć własną bazę filmów ale wysyłanie ich chciałbym umożliwić wszystkim zarejestrowanym użytkownikom forum. Wymaga to napisania formularza do wysyłania, moderowania oraz wyświetlania danego filmu, ale jak to połaczyć z phpbb, aby była możliwość zrobienia tego tylko przez zalogowanego użytkownika. Nie wiem jak sprawdzić czy użytkownik chcący nacisnąćlink "Dodaj film" jest obecnie zalogowany, i jeśli jest to wyswietli mu sięformularz, a jeśli nie to przekieruje go na stronę logowania. Jednym słowem, chciałbym dodać nowe możlwiości na mojej stronce w oparciu o phpbb

[trajano]
======================

www.AutoWrzuta.pl

Aviator
Administrator

Re: Możliwość wysyłania filmów w phpbb

Post autor: Aviator » 05 listopada 2011, 22:12

Kiedyś testowałem ClipBucket tylko teraz nie pamiętam czy to było zintegrowane z phpbb3, lecz zaniechałem dalszych testów gdy musiałem się prosić hosting o instalacje kodeków na serwerze...

Zablokowany

Wróć do „Poszukiwania”