Blokowanie spambotów z gościa - rejestracja botów jest zabl.

Forum przeznaczone dla osób poszukujących modyfikacji do phpBB 3.0.x oraz ich polskich lokalizacji.
Awatar użytkownika
KGS

Blokowanie spambotów z gościa - rejestracja botów jest zabl.

Post autor: KGS » 15 stycznia 2010, 22:45

Witam,

Moim problemem są spam boty, dziennie po kilka - kilkanaście wiadomości na forum zostawiają.

Zabezpieczenie w postacji potwierdzenia wizualnego (GD CAPTCHA) nie spełnia swojej funkcji, ja miałem problemy aby przeczytać kod (użyłem bardzo duzego zaszumienia) a boty i tak pisały.

Problem dotyczy tylko pisania jako gość (którego z racji przeznaczenia forum nie mogę wyłączyć), rejestracje botów skutecznie mi zablokował mod: Anti-Bot Question

Może istnieje coś podobnego? Aby każdy gość zamiast wpisywać potwierdzenie wizualne wpisywał odpwiedz na pytanie? Albo inny sposób na boty-goście. Może inna biblioteka do potwierdzen wizualnych?

Forum w wersji 3.0.x prosilver

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Blokowanie spambotów z gościa - rejestracja botów jest zabl.

Post autor: huber2t » 15 stycznia 2010, 23:07

Jaką masz wersję phpbb3? W najnowszej wersji czyli 3.0.6 możesz skorzystać z recaptchy

;)

Awatar użytkownika
KGS

Post autor: KGS » 16 stycznia 2010, 00:03

Troche starszą - 3.0.4 :)

Po aktualizacji jest od razu możliwe korzystania z reCAPTCHY? Czy trzeba dogrywać?

PS. jak dokonam aktualizacji pewnie wszystkie wgrywane mody przepadną i zabawa od początku?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 16 stycznia 2010, 08:04

Po aktualizacji jest od razu możliwe korzystania z reCAPTCHY? Czy trzeba dogrywać?
Można od razu, tylko przed tym trzeba się zarejestrować na stronie reCaptchy
PS. jak dokonam aktualizacji pewnie wszystkie wgrywane mody przepadną i zabawa od początku?
Aktualizator połączy nowe pliki z plikami modyfikacji, tam gdzie nie będzie to możliwe będziesz musiał ręcznie, ale rzadko trzeba

;)

Zablokowany

Wróć do „Poszukiwania”