Forum od 18 lat
Forum od 18 lat
Mam pytanie, czy istnieje jakieś lepsze zabezpieczenie od tego domyślnego w phpbb3 dotyczące rejestracji pełnoletnich użytkowników?Interesuje mnie potwierdzenie przy rejestracji typu "mam ukończone 18 lat".
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2009, 19:54 przez Mary$, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Oznaczam jako rozwiązany
Powód: Oznaczam jako rozwiązany
Re: Forum od 18 lat
PA>Ustawienia rejestracji uzytkownoków>coppa
Podaj adres rejestracji na który użytkownicy będą wysyłac kopie dowodu osobistego i numer faksu...
Tak możesz od każdego z rejestrujących żądać okazania dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie 18 lat...
Podaj adres rejestracji na który użytkownicy będą wysyłac kopie dowodu osobistego i numer faksu...
Tak możesz od każdego z rejestrujących żądać okazania dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie 18 lat...
O tym to ja wiem. Taka opcja nie wchodzi w grę, zbyt dużo osób się rejestruje, w ciągu 3 tygodni istnienia forum przybyło ponad 700 osób. Chodzi mi o zwykłe najzwyklejsze potwierdzenie w trakcie rejestracji "tak, mam 18 lat", jest w ogóle coś takiego? Jakaś modyfikacja?
Przenoszę do Fora modyfikacji -> Poszukiwania.
Skoro nie ma takiego moda to proszę napisać który plik odpowiada za wyświetlanie informacji w trakcie rejestracji. Tam gdzie jest potwierdzenie: zgadzam się lub nie zgadzam się. Przeedytuję ten plik i zamieszczę odpowiednią informację.
language/pl/ucp.php, linia:Kod: Zaznacz cały
'TERMS_OF_USE_CONTENT' =>