fatal error portal.php

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
timmy

fatal error portal.php

Post autor: timmy » 26 stycznia 2009, 11:39

Adres forum: http://www.p4ndora.pl
Wersja phpBB3: 3.0.4
Forum było instalowane od zera
Zainstalowane MODy: AdvencedQuickReply, Ad Management 1.0.7, ajax_shoutbox1.0.3a, phpbb3-portal.1.2.2, genders_1.0.1 to chyba wszystkie ale nie jestem pewny tak naprawdę
Kiedy pojawił się problem: szczerze mówiąc sam nie wiem
Używany(e) szablon(y): przeróbka Prosilver
Używany(e) język(i): PL
Wersja PHP na serwerze: 5.2.6
Typ i wersja używanej bazy danych: 5.1.29-rc

Witam

Nie wiem co się stało z portalem nic nie zmieniałem więc albo nie wiem jakieś włamanie czy coś ale jeszcze wczoraj jak kładłem się spać przed 24 to wszystko było ok a rano błąd

Kod: Zaznacz cały

Fatal error: Cannot redeclare get_user_rank() (previously declared in /home/p4ndora/public_html/portal/includes/functions.php:231) in /home/p4ndora/public_html/includes/functions_display.php on line 1188
ściągnąłem Board3Portalv1.0.2 podmieniłem plik "portal/includes/functions.php" i portal działa tylko nie wszystkie funkcje działają jak należy dlatego uznałem to za rozwiązanie tymczasowe bo być może ktoś będzie wiedział jak naprawić to w tamtym pliku bo w innym przypadku chyba będę musiał odinstalować 1.2.2 i zainstalować jakiś inny albo ten co ściągnąłem z tąd może ktoś tego używa i wie coś na jego temat dokładniej
http://www.board3.de/viewtopic.php?f=10&t=1061

Pozdrawiam i Dzięki za odpowiedz

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: fatal error portal.php

Post autor: jaroslw » 26 stycznia 2009, 11:50

Przenoszę do forum Modyfikacja -> Pomoc. Poprzedni temat kasuję.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Post autor: Mary$ » 26 stycznia 2009, 15:24

ten komunikat mówi, że funkcja get_user_rank() została już wcześniej zdeklarowana w pliku includes/functions_display.php, a Ty ją chcesz deklarować ponownie w portal/includes/functions.php

Spróbuj ją usunąć z portal/includes/functions.php i zobacz, czy zadziała.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

timmy

Post autor: timmy » 27 stycznia 2009, 09:02

Mary$ pisze:ten komunikat mówi, że funkcja get_user_rank() została już wcześniej zdeklarowana w pliku includes/functions_display.php, a Ty ją chcesz deklarować ponownie w portal/includes/functions.php

Spróbuj ją usunąć z portal/includes/functions.php i zobacz, czy zadziała.
No spróbowałem ale jak tam usunąłem to musiałem usunąć potem jeszcze coś i potem tak jeszcze w paru plikach aż w końcu portal nie wyświetla mi ogłoszeń newsów i avatarów :D. I tak doszedłem do wniosku że chyba ten portal tnie się z modem od ogłoszeń tak mi przyszło na myśl że się nie cięły do puki ktoś nie miał urodzin, właśnie wczoraj koleś miał urodziny i dlatego ten błąd się ujawnił. Mod od ogłoszeń jak ktoś ma urodziny wyświetla avatar użytkownika i link do profilu z napisem wszystkiego najlepszego i zapewne tak się pocięły i ten i ten chciał wyświetlać użytkownika takimi samymi komendami i była kiszka, muszę któryś mod zmienić i to chyba będzie portal bo jak do tej pory nie widziałem lepszego modu od ogłoszeń więc nie ma na jakiego nawet zmienić. No chyba że ktoś wie jak zmienić kod aby się nie cięły głównie to 2 linie się tną

Kod: Zaznacz cały

get_user_rank i get_user_avatar
ale usuwać ich nie można bo odwołują się one jeszcze do 2 innych plików :/. Ale sądzę że taka ingerencja w pliki nic dobrego nie przyniesie. Może ktoś zna jakiś przyjazny portal i może mi go polecić :]

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”