SQL ERROR po próbie instalacji GTS 1.1

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Reticxe

SQL ERROR po próbie instalacji GTS 1.1

Post autor: Reticxe » 06 stycznia 2009, 13:33

Witam.

Mam problem z instalacją modu GTS 1.1a. Po dopisaniu i podmianie kodu zawartego w intrukcji, zagapiłem się i od razu wgrałem pliki na serwer. Po wejściu na adres forum pojawił się jakiś błąd SQL.
Dopiero wtedy zorientowałem się, że zapomniałem wykonać ostatni punkt instrukcji:

Kod: Zaznacz cały

Teraz należy dodać moduł ustawień komunikatora do panelu administratora.
Przejdź do panelu administratora -> System -> Zarządzanie modułami -> System administracyjny. Następnie wybieramy Główna -> Komunikacja klienta. Tam wybieramy z jumpboxa moduł "Ustawienia komunikatorów". Następnie klikamy "Dodaj moduł" i zatwierdzamy. Przechodzimy do edycji nowego modułu i tam ustawiamy:
Moduł włączony: Tak
Wybierz moduł: Ustawienia komunikatorów [acp_im]
Resztę zostawiamy bez zmian i zatwierdzamy.
Teraz komunikatory możemy włączać/wyłączać w PA -> Główna -> Komunikacja klientów -> Ustawienia komunikatorów.
Wyczyść cache i odśwież wszystkie komponenty stylu: szablony, motywy i zestawy ikon.
Na szczęście utworzyłem kopię zapasową plików i ponownie podmieniłem je na te stare. Błąd jednak nadal występuje.

SQL ERROR [ mysqli ]

Access denied for user 'db_o2k247198'@'localhost' (using password: YES) [1045]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Proszę o pomoc, to była moja pierwsza próba zainstalowania modu na PHPBB, nie mam w tym doświadczenia. Forum jest prawie nowe, trochę przy nim majstrowałem, tworząc kategorie i fora oraz zamieściłem regulamin, to wszystko. Forum stoi na najnowszym PHPBB 3.04, serwer lua.pl

http://www.o2k.lua.pl
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2009, 15:18 przez jaroslw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przenoszę do odpowiedniego forum.

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: SQL ERROR po próbie instalacji GTS 1.1

Post autor: Mary$ » 06 stycznia 2009, 15:17

Reticxe pisze:

SQL ERROR [ mysqli ]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
To oznacza błąd połączenia z bazą danych - nie majstrowałeś czegoś przy pliku config.php ?
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

Reticxe

Post autor: Reticxe » 06 stycznia 2009, 20:46

[GaduGadu & Tlen & Skype MOD 1.1.1a] SQL error na forum po próbie wgrania MODa

Nazwa modyfikacji: GaduGadu & Tlen & Skype MOD
Autor modyfikacji: crazygandalf (Bartłomiej Zielonka)
Wersja modyfikacji: : 1.1.1a
Wersja używanego phpBB3: 3.04
Zainstalowane style: Prosilver, Subsilver
Adres do witryny (opcjonalne): http://www.o2k.lua.pl
Adres pobrania modyfikacji (opcjonalne): http://phpbb.pl/pliki/get/34/

Dokładny opis problemu: Przez pomyłkę wgrałem zmodyfikowane pliki na serwer przed wykonaniem poleceń zatytułowanych "Ręczne Instrukcje" w instrukcji MODa:

Teraz należy dodać moduł ustawień komunikatora do panelu administratora.
Przejdź do panelu administratora -> System -> Zarządzanie modułami -> System administracyjny. Następnie wybieramy Główna -> Komunikacja klienta. Tam wybieramy z jumpboxa moduł "Ustawienia komunikatorów". Następnie klikamy "Dodaj moduł" i zatwierdzamy. Przechodzimy do edycji nowego modułu i tam ustawiamy:
Moduł włączony: Tak
Wybierz moduł: Ustawienia komunikatorów [acp_im]
Resztę zostawiamy bez zmian i zatwierdzamy.
Teraz komunikatory możemy włączać/wyłączać w PA -> Główna -> Komunikacja klientów -> Ustawienia komunikatorów.
Wyczyść cache i odśwież wszystkie komponenty stylu: szablony, motywy i zestawy ikon.
Po wejściu na forum wyświetlił się błąd podobny do tego, jaki podany jest niżej, jednak nie pamiętam dokładnie numeru błędu. Jednak po ponownym wysłaniu starych plików forum nadal nie chce ruszyć, wyświetla się następujący komunikat:

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Jeśli to coś pomoże, wklejam zawartość configa:

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysqli';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '';
$dbname = 'db_o2k8';
$dbuser = 'db_o2k247198';
$dbpasswd = 'haslo';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>
(Edycja pierwszego postu jest niemożliwa, gdyż napisałem ją jako niezarejestrowany użytkownik. Proszę moderatorów o wydzielenie tego postu).
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2009, 22:34 przez Reticxe, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 06 stycznia 2009, 21:55

Przede wszystkim proszę o dostosowanie regulaminu do czerwonej ramki powyżej, inaczej temat zostanie usunięty.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”