Problem z Advanced Quick Reply

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
elwoodb

Problem z Advanced Quick Reply

Post autor: elwoodb » 26 grudnia 2008, 18:29

Witam

Zainstalowałem wspomnianą w temacie modyfikację dostępną w dziale download waszej strony (w sumie jest to zmodyfikowany przez qubę mod Z3u5'a, wiem ;) ).

Wszystko poszło wsio, mam już pole szybkiej odpowiedzi, jednak nie działa jeden element. Mianowicie chodzi o ikonkę do zaznaczania cytowanych postów. Nie pojawia się. Mimo odświeżenia cache i z osobna komponentów stylu nic to nie dało. Ponowna próba instalacji także nic nie poprawiła w tej kwestii. Czyżby mod zawierał jakiś błąd ? A może nie jest kompatybilny z najnowszą wersją forum? (3.0.4)

Trafiłem też na jeden byk w instrukcji. Otóż w pewnym momencie autor prosi o znalezienie

Kod: Zaznacz cały

<ul class="profile-icons">
w styles/prosiver/template/viewtopic_body.html

Problem w tym że w tym pliku są linijka z powyższym kodem występuje 2 razy w różnych partiach pliku :) Z domysłu i praktyki zrozumiałem o którą część pliku chodzi autorowi, ale wyobrażam sobie, że "zielony" użytkownik mógłby mieć z tym problem.

Jeśli może to coś pomóc to mam na swoim forum także zainstalowany GG & Tlen mod.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z Advanced Quick Reply

Post autor: daroPL » 27 grudnia 2008, 16:23

Czy wgrałeś ikonkę cytowania selektywnego do odpowiedniego katalogu (/imageset/pl/ - jeśli używasz na forum polskie tłumaczenie).

elwoodb

Re: Problem z Advanced Quick Reply

Post autor: elwoodb » 27 grudnia 2008, 17:29

Tak, wgrałem.

W końcu problem naprawiłem, aczkolwiek sam nadal nie wiem gdzie leżała wina dlaczego za pierwszym razem się ikonka nie pokazała ;)

W każdym mąć razie... Quba odwalił tzw. "half-assed job" jeśli chodzi o instrukcję instalacji :) Trafiłem jeszcze na parę byków, których pewnie człowiek który skorzysta z tego moda sam wyłapie, ale jeden najweselszy był w definicji ikonki w imageset.cfg. Ikonka ma szerokość 24px, a w instrukcji pisze żeby zdefiniować obrazek 20x20 :)

W każdym mąć razie, temat do zamknięcia ;)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”