Jak dodać numer GG i Skype

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Giovanni1

Jak dodać numer GG i Skype

Post autor: Giovanni1 » 26 stycznia 2008, 12:58

Witam! Mam małe forum w phpBB 3.0.0 i chciałbym dodać jedną rzecz... Żeby się dało w profilu podać numer GG i nick Skype. Nie jestem żadnym tam informatykiem (forum robione na yoyo.pl a i tak były problemy :D) ale połączyć się z ftp, dodać nowy styl itd. to umiem. Pozmieniać w pliku teksty też. A więc radźcie - co trzeba zrobić??

Z poważaniem
Giov

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Jak dodać numer GG i Skype

Post autor: daroPL » 26 stycznia 2008, 15:03

Nie jestem żadnym tam informatykiem (forum robione na yoyo.pl a i tak były problemy :D) ale połączyć się z ftp, dodać nowy styl itd. to umiem. Pozmieniać w pliku teksty też. A więc radźcie - co trzeba zrobić??
Ten kawałek mogłeś sobie darować.

Co do problemu, to możesz dodać proste pola tekstowe w PA=>Użytkownicy i Grupy=>Zarządzaj polami profilu, które są wyświetlane w widoku tematu i profilu.

Giovanni1

Post autor: Giovanni1 » 28 stycznia 2008, 10:09

Bardzo to piękne, i nwet zrobiłem 8) ale jak ustawić, żeby numer GG i Skype były wśród pól dla identyfikatorów?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 28 stycznia 2008, 10:11

Nie da się sterować pozycją pól. Możesz jedynie ustawić gdzie mają być pokazywane (profil, widok tematu.)

Awatar użytkownika
robertgg
Kontakt:

Post autor: robertgg » 07 maja 2008, 10:19

Doinstaluj moda z tej strony http://www.phpbb.pl/pliki/34/

Awatar użytkownika
Lexx
Kontakt:

Post autor: Lexx » 17 listopada 2008, 20:18

Doinstaluj moda z tej strony http://www.phpbb.pl/pliki/34/
Dziwne, zainstalowałem wszystko na czystej wersji phpbb3.0.3 a więc wykorzystałem contrib->pre-modded_files dodałem do sql co trzeba wg opisu, w PA dodałem komunikacje klienta, w komunikacji włączyłem gg, tlena i skypa. Czyli teoretycznie powinno już działać, ale efekt jest taki że co prawda żadnych błędów mi nie pokazuje ale i nigdzie nie znalazłem pola gdzie mógłbym sobie w profilu te GG dodać. Dodałem w końcu bezpośrednio w tabeli sql ale też się nie wyświetla.
Wie ktoś może o czym zapomniałem, bo już mi ręce opadają.
:: Bo pić trzeba umieć ! ::
http://www.bartender.pl

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 18 listopada 2008, 15:53

Upewnij się, że nie musisz aktywować jakiegoś modułu dla tego moda lub ustawić jakiś zezwoleń. Jeżeli wszystko masz ok, to proponuje instalację własną (nie z użyciem zmodyfikowanych już plików).

Przenoszę do forum Modyfikacje -> Pomoc.

Gandalf

Post autor: Gandalf » 01 stycznia 2009, 18:54

Kolejność instalacji jest poprawna, ale zabrakło na końcu wyczyszczenia template'ów i cache'a.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”