Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
-
Konto usunięte
autor: Konto usunięte » 24 października 2012, 17:22
Witam,
Edytowałem pliki od
https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... le_colour/ i teraz przy odpalaniu pliku db_update.php nic się nie dzieje. Jakie trzeba wykonać zapytanie żeby odpowiednie wpisy dodały się do sqla. Bo póki co wywala mi to:
Kod: Zaznacz cały
SQL ERROR [ mysqli ]
Unknown column 'forum_name_colour' in 'field list' [1054]
Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
-
jaroslw
- Zasłużony
-
Kontakt:
autor: jaroslw » 24 października 2012, 17:28
Jesteś zalogowany jako administrator przy uruchamianiu pliku db_update.php? Po uruchomieniu w przeglądarce powinien pojawić Ci się instalator podobny do tego podczas instalacji phpBB3. Masz katalog umil/ na serwerze? Jeśli instalator nie działa, pokazuje Ci się coś w przeglądarce?
-
Konto usunięte
autor: Konto usunięte » 24 października 2012, 17:31
Właśnie że przy próbie logowania wywala błąd podany powyżej. Do PA nie mogę się dostać przez owy błąd. Czy przez PHPMYAdmina można dodać (jakie) zapytanie żeby ominąć to przez plik. Umil mam aktualną wersję z phpbb.com
-
jaroslw
- Zasłużony
-
Kontakt:
autor: jaroslw » 24 października 2012, 17:40
Odpowiednikiem byłoby takie zapytanie SQL:
Kod: Zaznacz cały
ALTER TABLE phpbb_forums ADD COLUMN forum_name_colour VARCHAR(255) DEFAULT '';
Pamiętaj o zmianie prefiksu tabeli, jeśli masz inny.
-
Konto usunięte
autor: Konto usunięte » 24 października 2012, 17:43
Witam,
Poszło, dziękuje Panu.
Pozdrawiam