[phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
[phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...
Witam mam problem, otórz zainstalowałem mchat i działa on na prosilver i subsilver2 jednak nie działa na innym stylu. Proszę o pomoc, gdyż szukałem, jednak nie znalazłem 
Re: [phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...
Wykonaj instalacje modyfikacji na nowo zainstalowanym stylu.
Tzn? Mam usunąć mchat, ustawić nowy styl i ponownie zainstalować?
Tak jak instalowałeś na prosilver i susilver2 to zainstaluj na nowym stylu, choć jeżeli zadajesz takie pytanie domyślam się że instalowałeś przez Automoda, dlatego przeczytaj ten poradnik on już Cie nakieruje co i jak musisz zrobić. Jak instalować modyfikacje , wykonujesz edycje tylko dla samych plików nowego stylu.
Tak, instalowałem mod przez automoda:) Czyli za każdym razem gdy wgram nowy styl będzie trzeba wgrywać mchat od nowa?
W pliku instal.xml piszą te same instrukcje jak w Automodzie...
W pliku instal.xml piszą te same instrukcje jak w Automodzie...
Tak tylko dla stylu, bo wgrywasz styl który nie posiada modyfikacji, ma czyste pliki i nie tyczy się to tylko mchata, ale wszystkich modyfikacji które ingerują w styl.
Dzięki za pomoc 
Pamiętaj że Automod jest kompatybilny tylko ze stylem Prosilver i Subsilver2 instalacje na innych stylach musisz wykonywać ręcznie 
A raczyłbyś napisać tak krótko co i jak bo z tego linku co mi dałeś nie wiem za bardzo co i jak, gdyż zaczynam dopiero przygodę z phpbb3
?
To właśnie w tym linku jest zawarte to co najważniejsze i po to jest stworzony ten poradnik by właśnie nie pisać w kółko tego samego 
Musisz się zarejestrować zeby zobaczyć obrazki wtedy będzie łatwiej zrozumieć. Niestety rejestracja nie jest moim celem zamierzonym, po prostu jest włączona blokada ściągania załączników dla gości i zarazem blokuje to obrazki, nie da rady tego rozdzielić niestety
Musisz się zarejestrować zeby zobaczyć obrazki wtedy będzie łatwiej zrozumieć. Niestety rejestracja nie jest moim celem zamierzonym, po prostu jest włączona blokada ściągania załączników dla gości i zarazem blokuje to obrazki, nie da rady tego rozdzielić niestety
Ok, nie wiesz może jak plik instal otworzyć w chrome, gdyż na firefox jakiś taki śmieszny tekst wychodzi...? Czy jestem skazany na IE?
Wiesz może?
-
mich
w innych przeglądarkach też da się ustawić język !!
nie prawda dajesz szczegóły i na dole masz opcje wykonania na innych stylach zależnie od wybrania stylu na którym jest oparty:DPsikus pisze:Pamiętaj że Automod jest kompatybilny tylko ze stylem Prosilver i Subsilver2 instalacje na innych stylach musisz wykonywać ręcznie
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu
-
maciek1047
Cześć, jestem świeżo po instalacji i po przejściu miliona problemów z mChatem, więc może uda mi się pomóc.
Pierwsza rzecz: Musisz wykonywać instrukcje albo dla prosilver, albo dla subsilver (w zależności na którym z nich jest oparty Twój szablon) i po prostu tam gdzie masz w ścieżce wpisane "prosilver" lub "subsilver" podstawiasz sobie swoją nazwę szablonu, to po pierwsze.
Po drugie - zobacz, czy przy instalacji mchat_install nie wyskakują Ci błędy.
Po trzecie - zobacz, czy Automod nie sypie Ci błędów.
Ja instalowałem go wiele razy i dopiero przy instalacji przez Automoda + naniesienia ręcznych poprawek dla plików, które Automod wypluł jako te, których nie mógł edytować się udało.
Żeby poprawnie wszystko działało to wszystkie pliki musisz mieć poprawnie edytowane.
Pamiętaj o odświeżeniu komponentów stylu, wyczyszczenia cache itp.
A co do otworzenia pliku install (rozumiem, że chodzi o instal.xml) - w Firefoxie nie działa mi on poprawnie jeśli klikam na niego 2 razy ale jak przeciągnę go z folderu na przeglądarkę to ładuje się poprawnie, dziwne, no ale spróbuj może u Ciebie też to pomoże. Install jest dla Prosilvera, pamiętaj, że Twój szablon może być oparty na subsilverze i nie wyświetla się, bo wykonujesz instrukcje dla prosilvera.
Daj znać, czy działa czy nie.
pozdrawiam
Pierwsza rzecz: Musisz wykonywać instrukcje albo dla prosilver, albo dla subsilver (w zależności na którym z nich jest oparty Twój szablon) i po prostu tam gdzie masz w ścieżce wpisane "prosilver" lub "subsilver" podstawiasz sobie swoją nazwę szablonu, to po pierwsze.
Po drugie - zobacz, czy przy instalacji mchat_install nie wyskakują Ci błędy.
Po trzecie - zobacz, czy Automod nie sypie Ci błędów.
Ja instalowałem go wiele razy i dopiero przy instalacji przez Automoda + naniesienia ręcznych poprawek dla plików, które Automod wypluł jako te, których nie mógł edytować się udało.
Żeby poprawnie wszystko działało to wszystkie pliki musisz mieć poprawnie edytowane.
Pamiętaj o odświeżeniu komponentów stylu, wyczyszczenia cache itp.
A co do otworzenia pliku install (rozumiem, że chodzi o instal.xml) - w Firefoxie nie działa mi on poprawnie jeśli klikam na niego 2 razy ale jak przeciągnę go z folderu na przeglądarkę to ładuje się poprawnie, dziwne, no ale spróbuj może u Ciebie też to pomoże. Install jest dla Prosilvera, pamiętaj, że Twój szablon może być oparty na subsilverze i nie wyświetla się, bo wykonujesz instrukcje dla prosilvera.
Daj znać, czy działa czy nie.
pozdrawiam