AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 | PROBLEM PO INSTALACJI

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
smille4

AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 | PROBLEM PO INSTALACJI

Post autor: smille4 » 10 lutego 2011, 23:08

Witam wszystkich serdecznie,

Właśnie zakończyłem instalację modu "AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8" na na najnowszej wersji phpbb3 i po tym jak wyedytowałem te pliki, które były podane w instrukcji instalacji i zapisałem je na serwer pokazał mi się u samej góry na stronie forum taki oto błąd :

Kod: Zaznacz cały

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 29: include() [function.include]: Unable to access ./shout.php
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 29: include(./shout.php) [function.include]: failed to open stream: Success
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 29: include() [function.include]: Unable to access ./shout.php
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 29: include(./shout.php) [function.include]: failed to open stream: Success
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 29: include() [function.include]: Failed opening './shout.php' for inclusion (include_path='.:')
Oczywiście zainstalowałem tego moda tak jak nakazywała instrukcja instalacji. Atrybut pliku "shout" jest 644 czyli taki jaki chyba powinien być.Jeśli możecie mi podpowiedzieć czego to jest wina to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry przepraszam, że zawracam głowę ale bardzo mi zależy na waszej pomocy i chciałbym to już do końca dopiąć ! Nie mam pojęcia co to może być i co zrobić by wreszcie ten chat mógł działać poprawnie. Według mnie coś jest nie tak z index.php co pokazuje sam komunikat, błąd wskazuje na linijkę 29 czyli :

Kod: Zaznacz cały

include($phpbb_root_path . 'shout.' . $phpEx);
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za każdą wskazówkę już z góry !

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 | PROBLEM PO INSTALA

Post autor: @Marcin » 11 lutego 2011, 10:34

[ABD] AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 : "Marked mod as abandoned" - modyfikacja została porzucona przez autora i nie jest już wspierana.
Zainstaluj sobie mChat
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”