problem z NV_recent_topics_1_0_5 - phpbb3

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
roomas

problem z NV_recent_topics_1_0_5 - phpbb3

Post autor: roomas » 26 lipca 2010, 11:54

Witam
W związku, że to mój pierwszy post - witam serdecznie wszystkich.

Posiadam małe forum http://www.roomas.hekko.pl/forum dla grupy ludzi uczących się języka angielskiego w jednej z warszawskich szkół.
Forum oparte jest na pphbb3, zainstalowałem NV_recent_topics_1_0_5 zgodnie z wskazówkami zawartymi w tym MOD
efekt można zobaczyć na w/w linku
Wszystko mi pasuje, jedynie chciałbym zmienić kolejność wyświetlania
Najpierw Forum i lista podfor (tak chyba się to tak odmienia ;) ) a dopiero pod NV_recent_topics
w chwili obecnej jest odwrotnie

z góry dziękuję za wszelkie sugestie

pozdrawiam
roomas

Awatar użytkownika
zmora150
Kontakt:

Re: problem z NV_recent_topics_1_0_5 - phpbb3

Post autor: zmora150 » 26 lipca 2010, 15:22

Gdybym miał link do moda to bym ci to zrobił, ale jestem leń i poczekam aż go wgrasz :P

Edit. ma dobry dzień, chyba miałem moda na dysku.

w index_body.tpl

znajdź i usuń:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF RT_DISPLAY --><!-- INCLUDE recent_topics_body.html --><!-- ENDIF -->
teraz znajdź:

<!-- INCLUDE forumlist_body.html -->
i dodaj po:

<!-- IF RT_DISPLAY --><!-- INCLUDE recent_topics_body.html --><!-- ENDIF -->
Przykład zobaczyć można u mnie na testowym forum, http://twoja-strona.info/phpBB3 i zjedź na sam dół :)

Aktualnie męczę się z przeniesieniem postów i userów agory, i wywalił i problem, aż jeden, data w agorze jest inaczej zapisana i data wszystkim userą ustawia się Rejestracja:01 Sty 1970, 00:00

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”