Chat na innym stylu
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Chat na innym stylu
Witam! Zainstalowałem Mini Chat na forum i dzaiała tylko na standardowym stylu, jak zrobić zeby był na innym równiez.
Re: Chat na innym stylu
Wykonać stosowne zmiany również w plikach "innego" stylu.
Brakuje Ci "melankolia/template/mchat_body.html".
W "index_body.html" masz błąd.
W "index_body.html" masz błąd.
Wgrałem pliczek mchat_body.html, z folder chatu, z podfolderu subSilver.
Ad2. Gdzie dokładnie ten błąd? Plik na wszelki wypadek w załączniku.
Ad2. Gdzie dokładnie ten błąd? Plik na wszelki wypadek w załączniku.
- Załączniki
-
- index_body.zip
- (903 Bajtów) Pobrany 353 razy
To
powinno wyglądać tak
Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE forumlist_body.html -->
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and S_MCHAT_ON_INDEX and S_MCHAT_LOCATION --><!-- INCLUDE mchat_body.html --><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and S_MCHAT_ON_INDEX and not S_MCHAT_LOCATION --><!-- INCLUDE mchat_body.html --><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and S_MCHAT_ON_INDEX and S_MCHAT_LOCATION --><!-- INCLUDE mchat_body.html --><!-- ENDIF -->
<!-- INCLUDE forumlist_body.html -->
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and S_MCHAT_ON_INDEX and not S_MCHAT_LOCATION --><!-- INCLUDE mchat_body.html --><!-- ENDIF -->Re: Chat na innym stylu
Gotowe, nadal nie działa..
Mógłbyś rozwinąć "nie działa".
No nadal nie wyświetla się na moim stylu ten chat.
Jak to zrobić? Sorki, jestem nowy w PHPBB
Świetnie działa, teraz tylko jak zmienić kolor tła na czarny..
mchat/mchat_subsilver2.css
Która to będzie wartość?
}
Wstawiłem background-color: #000000; jako czarny, ale nadal nie wyświetla koloru. Mógłbyś podać jak to ma być zmodyfikowane. PS. Odświerzyłem styl.
div.mChatBG1 {
background-color: #000000;
padding: 5px 5px 5px 15px;
border-bottom: 1px dotted #DDDDDD;
overflow: hidden;
}
div.mChatBG2 {
background-color: #000000;
padding: 5px 5px 5px 15px;
border-bottom: 1px dotted #DDDDDD;
overflow: hidden;Wstawiłem background-color: #000000; jako czarny, ale nadal nie wyświetla koloru. Mógłbyś podać jak to ma być zmodyfikowane. PS. Odświerzyłem styl.