[AdvencedQuickReply] problem z BBCode?

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Mushir

[AdvencedQuickReply] problem z BBCode?

Post autor: Mushir » 21 lipca 2009, 17:13

Zainstalowałem mod AdvencedQuickReply
Wszystko jej w zasadzie chyba tak jak być powinno, za wyjątkiem jednej rzeczy. Kiedy klikam na nick autora postu w jakimś temacie, to zamiast przekierować mnie do zakładki z profilem forumowicza, w oknie quick reply pojawia się nick w który kliknąłem i nic więcej się nie dzieje, tzn powiedzmy ża autorem posta jestem ja, klikam zatem w mój nick w polu po prawej stronie wiadomości i w quick reply pojawia się

Kod: Zaznacz cały

[b]Mushir[/b]
Co zrobić?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: [AdvencedQuickReply] problem z BBCode?

Post autor: jaroslw » 21 lipca 2009, 19:20

Jeśli to modyfikacja autorstwa Z3u5, to dla stylu prosilver w pliku viewtopoic_body.html zamień:

<!-- IF S_QR_ACTIVE -->
				<!-- IF S_QR_COLOR_NICK -->
					<!-- IF postrow.POST_AUTHOR_COLOUR -->	
					<a href="#" onclick="insert_text('[b][color={postrow.POST_AUTHOR_COLOUR}]{postrow.POST_AUTHOR}[/color][/b], ', true, false); return false;"><span style="color: {postrow.POST_AUTHOR_COLOUR};" class="username-coloured">{postrow.POST_AUTHOR}</span></a>
					<!-- ELSE -->
					<a href="#" onclick="insert_text('[b]{postrow.POST_AUTHOR}[/b], ', true, false); return false;"><span style="color: {postrow.POST_AUTHOR_COLOUR};" class="username-coloured">{postrow.POST_AUTHOR}</span></a>					
					<!-- ENDIF -->
				<!-- ELSE -->
					<a href="#" onclick="insert_text('[b]{postrow.POST_AUTHOR}[/b], ', true, false); return false;"><span style="color: {postrow.POST_AUTHOR_COLOUR};" class="username-coloured">{postrow.POST_AUTHOR}</span></a>			
				<!-- ENDIF -->
			<!-- ELSE -->
				{postrow.POST_AUTHOR_FULL}			
			<!-- ENDIF -->
na:

<!-- IF not postrow.U_POST_AUTHOR --><strong>{postrow.POST_AUTHOR_FULL}</strong><!-- ELSE -->{postrow.POST_AUTHOR_FULL}<!-- ENDIF -->
Dla stylu opartego o subsilver2 będzie to zamiana:

<!-- IF S_QR_ACTIVE -->
				<!-- IF S_QR_COLOR_NICK -->
					<!-- IF postrow.POST_AUTHOR_COLOUR -->	
					<a href="#" onclick="insert_text('[b][color={postrow.POST_AUTHOR_COLOUR}]{postrow.POST_AUTHOR}[/color][/b], ', true, false); return false;"><span style="color: {postrow.POST_AUTHOR_COLOUR};" class="username-coloured">{postrow.POST_AUTHOR}</span></a>
					<!-- ELSE -->
					<!-- ENDIF -->
				<!-- ELSE -->
				<!-- ENDIF -->
			<!-- ELSE -->
				{postrow.POST_AUTHOR_FULL}			
			<!-- ENDIF -->
na:

{postrow.POST_AUTHOR}
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Mushir

Re: [AdvencedQuickReply] problem z BBCode?

Post autor: Mushir » 24 lipca 2009, 10:45

Właśnie w tym był problem!
Dzięki serdeczne

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”