.root/install[phpBB3 Chat 0.2.1] - nie widać go
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: [phpBB3 Chat 0.2.1] - nie widać go
GrovMan.pl | Blog
jak zrobiliście dobrze instalacje i nadal nie widać tego chat-u to robimy tak.
panel admin - Globalne uprawnienia grup -> |Wybierz grupę| -> Zaawansowane -> Chat
i tam dajecie na zielone i wszystko gra
panel admin - Globalne uprawnienia grup -> |Wybierz grupę| -> Zaawansowane -> Chat
i tam dajecie na zielone i wszystko gra
pała jakbyś dobrze przeczytałam albo wogóle przeczytał moje wcześniejsze posty to byś zobaczył że niemam nic takiego jak uprawnienia chatu...
A te pliki to wgrać te wypakowane wszystkie ?
A te pliki to wgrać te wypakowane wszystkie ?
jak wklejam to mi wylatuje np.
Warning: include(./InstallationTools.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a7669933/public_html/install111/index.php on line 16
Warning: include(./ChatInstaller.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a7669933/public_html/install111/index.php on line 17
itd...
Warning: include(./InstallationTools.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a7669933/public_html/install111/index.php on line 16
Warning: include(./ChatInstaller.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a7669933/public_html/install111/index.php on line 17
itd...
Wyjaśnij mi czemu nazwałeś katalog install111?
GrovMan.pl | Blog
a po co miałem nie nazywać ;] kazali zmienić aby działał PA to zmieniłem 
Ale jak sie go pozbyłem się go i wgrałem sam folder install z chatem to wyskakuje ten sam problem ;]
Ale jak sie go pozbyłem się go i wgrałem sam folder install z chatem to wyskakuje ten sam problem ;]
Nie. ACP działa zawsze, niezależnie czy jest install czy nie. Instalator Czatu wygląda zupełnie inaczej jak instalator phpBB. Nie możliwe, żeby była tam zakładka konwersja / przeglądaj. Usuń wszystkie katalogi install i wgraj ten z paczki instalacyjnej czatu jako install.Haden pisze:a po co miałem nie nazywać ;] kazali zmienić aby działał PA to zmieniłem
GrovMan.pl | Blog
przecież pisałem że tak zrobiłem i wyskakują mi błędy podobne co napisałem wczesniej ;]
no... takich problemów z chatem albo shotboxem to chyba jeszcz nikt nie miał xD.. spróbyje chyba zainstalować ajaxshotbox może tamten pojdzie za 2 razem
no... takich problemów z chatem albo shotboxem to chyba jeszcz nikt nie miał xD.. spróbyje chyba zainstalować ajaxshotbox może tamten pojdzie za 2 razem
OK udało mi się zainstalować AJAX ShoutBOX. Wielkie Dzięki wszystkim którzy chcieli mi pomóc
.
Pozdro Haden
Pozdro Haden
wkleiłbyś normalnie ten obrazek ;]
Ja mam też problem z czatem :/ daje w zakładce na zielone wszystkie i widać czat ale coś z nim nie tak...
zobaczcie----> zdalnie-sterowane.yoyo.pl
Pomijając ten wygląd to jeszcze jak chce cos w nim napisać to wyskakuje mi błąd 404 :/
zobaczcie----> zdalnie-sterowane.yoyo.pl
Pomijając ten wygląd to jeszcze jak chce cos w nim napisać to wyskakuje mi błąd 404 :/
-
HarryGuana
witam, mój problem jest następujący: zainstalowałem czat-0.2.1, ustawiłem w dostępach wszystkie opcje na zielono (jak w obrazku powyżej), ale chatu nadal nie widać. jaka może być przyczyna? używam stylu Black Pearl (bazuje na subsilver2)
Proponuje odświeżyć style i ustawić dostęp do poszczególnych grup na forum.
-
HarryGuana
dzięki ;] pomogło
nawet rozwiązał sie mój problem z ikonką strony x]