[mChat] - mChat 1.3.5 błąd w działaniu

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Cruk

[mChat] - mChat 1.3.5 błąd w działaniu

Post autor: Cruk » 19 lutego 2013, 13:42

Witam Serdecznie

Mój problem to wadliwe działanie mini chata a dokładniej sytuacja w której mchat odświeża całą stronę a nie tylko chata, po odświeżeniu wyskakuje tylko biała strona, dodam że wszystkie instalacje przebiegły prawidłowo i po za tym szczegółem wszystko chodzi wyśmienicie. Nie jestem wielkim guru php dlatego proszę o pomysły albo o pomoc.

Skrypt phpBB mam w wersji 3.0.11, mchat wersja 1.3.5, styl to zakupiony Metropolis chyba bazujący na prosilverze. Hosting od lat na home.pl wersja php 5.2.17

Cruk

Post autor: Cruk » 19 lutego 2013, 16:05

znalazłem coś takiego ale u mnie to nie zadziałało, może jednak kogoś naprowadzi.

http://www.rmcgirr83.org/viewtopic.php?f=61&t=2332

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: [mChat] - mChat 1.3.5 błąd w działaniu

Post autor: @Marcin » 19 lutego 2013, 18:56

podaj adres strony
Wsparcie phpBB PL !!

Cruk

Post autor: Cruk » 20 lutego 2013, 01:21

http://www.hotwife.pl

testowy
testowy001

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 21 lutego 2013, 12:32

wygląda na błąd podczas instalacji, wykonaj instalację jeszcze raz
Wsparcie phpBB PL !!

Cruk

Post autor: Cruk » 21 lutego 2013, 17:08

nie ma takiej opcji, tzn instalacja całości albo tylko mchata wykonana kilkukrotnie. Ręce mi już opadły ale to na pewno jest kwestia tych bibliotek jQuery i mootools i tego że trzeba dokonać jakiś zmian w nazewnictwie żeby się nie dublowało, nie wiem nie mam już pomysłu. jak ktoś chce to mogę wgrać skrypt na konto hostingowe udostępnić dane i niech spróbuje zainstalować po swojemu ale naprawdę nie wydaje mi się żebym coś źle robił bo pół błędu nie wyskakuje

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 25 lutego 2013, 13:03

A jak mchat zachowuje się na stylu Prosilver na Twoim forum?

Cruk

Post autor: Cruk » 25 lutego 2013, 15:19

no na Prosilverze działa bez problemu ( ale tylko kiedy instaluję najpierw skrypt forum a potem dodaje szablon bo jak wgrywam już zintegrowaną paczkę to nie mam możliwości sprawdzenia ) napisałem do wsparcia technicznego ale oni mi tylko odpisali po dwóch dniach że musi to działać i na pewno błąd jest w instalacji a ja już powoli głowę daje że jest wszystko prawidłowo robione

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 25 lutego 2013, 17:56

Cruk pisze:napisałem do wsparcia technicznego ale oni mi tylko odpisali po dwóch dniach że musi to działać i na pewno błąd jest w instalacji
Też tak sądzę i wszystko na to wskazuje :) Sam korzystam z mChat'a i jestem zadowolony ;)
Wsparcie phpBB PL !!

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 26 lutego 2013, 06:50

Cruk pisze:jak ktoś chce to mogę wgrać skrypt na konto hostingowe udostępnić dane i niech spróbuje zainstalować po swojemu
Tak zrób, ale niech mchat będzie zainstalowany na Prosilver i na Twoim płatnym stylu. Na PW podaj dane do tego testowego forum:
Konto Admina forum
Dane do FTP.

acid_monkey

Post autor: acid_monkey » 10 maja 2013, 23:35

Wiem, że temat ma swoje tygodnie, lecz poczułem powinność do podzielenia się rozwiązaniem. Na hostingu home.pl, do wszystkich podstron w domenie, są automatycznie dołączane statystyki Stat24. Po ich wyłączeniu w panelu administratorskim na home.pl, wszystko zaczęło działać jak powinno. Jeżeli nie możecie tego zrobić z powodu potrzeby posiadania statystyk do innych podstron, drugim rozwiązaniem jest stworzenie subdomeny, wskazanie położenia forum na serwerze oraz wyłączenie dla niej owych statystyk.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie pozwalające na zachowanie tych statystyk i poprawne działanie mchata, prosiłbym o podzielenie się.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”