[phpbb3] Połaczenie phpbb3 z webspelem

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
snejku

[phpbb3] Połaczenie phpbb3 z webspelem

Post autor: snejku » 04 lutego 2013, 17:59

Witam

Chciałem połaczyś webspella z forum phpbb, wszystko fajnie działa, rejestrowanie uzytkowników i logowanie lecz gdy chcę wejść do panele administracyjnego wyskakuje taki o to błąd;

Kod: Zaznacz cały

FEHLER, bitte Readme.txt beachten (_mysql_phpbb.php) !!!
FEHLER, keine Webspell DB-Angaben (_mysql.php) gefunden!!!
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4283: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/auth/auth_webspell.php:28)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4285: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/auth/auth_webspell.php:28)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/auth/auth_webspell.php:28)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/auth/auth_webspell.php:28)  
Oba silniki są zainstalowane na jednej bazie danych, forum znajduje sie na subdomenie. Przy instalacji phpbb podawałem wszystkie potrzebne dane, reinstalacja nic nie pomogła. Może ktoś ma jakies pomysły?

misterious

Re: [phpbb3] Połaczenie phpbb3 z webspelem

Post autor: misterious » 06 lutego 2013, 18:27

headers already sent by.. - miałem takie coś, tylko że na zwykłej stronie...
Zmień kodowanie w /includes/auth/auth_webspell.php i /includes/functions.php na UTF-8 bez BOM

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”