SEO - Ultimate SEO URL v0.6.8 - PROBLEM

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
misterious

SEO - Ultimate SEO URL v0.6.8 - PROBLEM

Post autor: misterious » 25 września 2012, 08:06

Witam!
Dzisiaj podczas pracy nad przygotowaniem forum zauważyłem błąd przy odpisywaniu na posta, a mianowicie u góry strony pokazuje się

Kod: Zaznacz cały

$messenger->assign_vars(array( 
Posprawdzałem wszystkie moduły jakie dotąd zainstalowałem i wyszło na to, że to fragment kodu moda SEO - Ultimate SEO URL v0.6.8 ...
Pomożecie mi to naprawić?? Bo jakoś nie zbyt estetycznie to wygląda ;)

misterious

Re: SEO - Ultimate SEO URL v0.6.8 - PROBLEM

Post autor: misterious » 25 września 2012, 18:46

Dodam jeszcze że: to NAPEWNO od SEO, wersja - Ultimate SEO URL v0.6.8, wersja forum: PHPBB 3.0.11
Przez to nie działa mi również Advanced BBCode Box 3 :/
Zauważyłem że pojawia się jeszcze na niektórych stronach panelu moderacji...

Prosiłbym o w miarę szybką pomoc

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 26 września 2012, 13:17

Wstaw zatem swoje zmodyfikowane pliki (jako załącznik). Nie powinno wypluwać kodu PHP w przeglądarce. Przejrzyj też czy nie wkleiłeś tego w plikach HTML (szablon). Takie coś w plikach PHP powinno zakończyć się błędem parsera.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

misterious

Post autor: misterious » 26 września 2012, 17:50

W załączniku pliki w archiwum :)
A i tak duużo jeszcze mam tzw. "zbugowanych" modów więc całą instalację (3 raz) od nowa robię :)
Ale bardzo bym prosił o wytłumaczenie gdzie popełniłem błąd ;)
Załączniki
pliki.rar
(159.38 KiB) Pobrany 307 razy

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 26 września 2012, 18:08

W pliku posting_functions.php wkradł Ci się błąd do pierwszej linii, usuń to:

Kod: Zaznacz cały

$messenger->assign_vars(array(

misterious

Post autor: misterious » 26 września 2012, 18:47

Ufff.... Dzięki Psikus :)
Już któryś raz z kolei ratujesz mnie opresji ;)

To jeszcze taki offtopic... Możecie mi powiedzieć czemu nie działa Advanced BBCode Box 3??
Działał przedwczoraj a wczoraj i dzisiaj już nie... Widać w oknie odpowiedzi go ale nic oprócz przeze mnie dodanych bbcodów nie działa:/
(w załączniku zmodyfikowane pliki - Tylko odrazu dodam że po tym trochę modułów instalowałem ale żaden nie jest związany z edycją i bbcodami)
Załączniki
ABBCB.rar
(117.75 KiB) Pobrany 308 razy

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 26 września 2012, 18:55

Ciesze się, że pomogłem, ale w gwoli ścisłości ten temat od samego początku powinien znaleźć się w koszu ponieważ:
Nazwa tematu powinna odzwierciedlać treść tematu. Tematy o nazwie "Pomocy", "Problem", "Pomóżcie" itp. będą od razu zamykane.
Ponad to kolejny punkt regulaminu:
Użytkownik może poruszyć jeden problem w jednym temacie (nie dotyczy tematów zbiorowych ze stylami i modyfikacjami oraz tematów przyklejonych)
i ogólnie zapoznaj się z Regulaminem forum.

PS.
Jak już będziesz zakładał temat o ABBCODE3 nie zapomnij podać linka do swojego forum, wersji modyfikacji którą instalowałeś oraz użytkownika testowego.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”