Witam,
zainstalowałem mChat, tylko mam problem - wiadomości się nie wyświetlają.
Chodzi o to, że kiedy naciskam wyślij to wiadomość się nie pojawia.
[phpbb mChat] wiadomości się nie wyświetlają.
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
[phpbb mChat] wiadomości się nie wyświetlają.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 20:49 przez Aviator, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Pamiętaj o poprawnym tytułowaniu tematów.
Powód: Pamiętaj o poprawnym tytułowaniu tematów.
http://bezchemii.info - zdrowy tryb życia, domowe wyroby, co robić aby dłużej i przyjemniej żyć.
Re: mChat
Powodów może być multum:
1.Odświeżyłeś style?
2.Na pewno poprawnie zainstalowałeś modyfikację?
3.Nie masz duplikatu biblioteki jQuery przypadkiem?
4.Masz jakieś inne modyfikacje zainstalowane?
5.Masz włączone w przeglądarce JavaScripts?
6.Rozmawiałeś z hostingiem o twoim problemie?
Podaj adres forum i zapoznaj się z regulaminem tego działu (bla bla bla, dobra, tutaj się mówi "forum"), bo i tak MOD zaraz wyrzuci do kosza.
1.Odświeżyłeś style?
2.Na pewno poprawnie zainstalowałeś modyfikację?
3.Nie masz duplikatu biblioteki jQuery przypadkiem?
4.Masz jakieś inne modyfikacje zainstalowane?
5.Masz włączone w przeglądarce JavaScripts?
6.Rozmawiałeś z hostingiem o twoim problemie?
Podaj adres forum i zapoznaj się z regulaminem tego działu (bla bla bla, dobra, tutaj się mówi "forum"), bo i tak MOD zaraz wyrzuci do kosza.
Re: [phpbb mChat] Problem
Adres forum - bezchemii.info
Jedyne co zrobiłem to usunąłem cache.
Znalazłem drugi błąd - nie zapisują się ustawienia tej modyfikacji, które edytuję poprzez panel administratora.
Hosting to linuxpl.com, nie będę przecież z takim błahym problemem od razu już do hostingu dzwonił, po to jest to forum.
Jak odświeżyć styl?
ReIMG Image Resizer
phpBB mChat
To moje modyfikacje.
Jedyne co zrobiłem to usunąłem cache.
Znalazłem drugi błąd - nie zapisują się ustawienia tej modyfikacji, które edytuję poprzez panel administratora.
Hosting to linuxpl.com, nie będę przecież z takim błahym problemem od razu już do hostingu dzwonił, po to jest to forum.
Jak odświeżyć styl?
ReIMG Image Resizer
phpBB mChat
To moje modyfikacje.
http://bezchemii.info - zdrowy tryb życia, domowe wyroby, co robić aby dłużej i przyjemniej żyć.
Re: [phpbb mChat] Problem
Sorry, ale to głupota. Zresztą nie musisz dzwonić. Są maile, tickety. Telefon używa się wtedy, kiedy strona jest niedostępna, jest jakaś awaria, itp.nie będę przecież z takim błahym problemem od razu już do hostingu dzwonił, po to jest to forum.
A co do problemu... Nie ma ani plików szablonu mChata w twoim stylu, ani nie wyedytowałeś plików instrukcji dla stylu z którego korzystasz.
Re: [phpbb mChat] wiadomości się nie wyświetlają.
Instalowałem i zainstalowałem, specjalnie sprawdziłem przed chwilą pliki - wrzucone a te stylu są zmienione jak i te domyślne.Nie ma ani plików szablonu mChata w twoim stylu, ani nie wyedytowałeś plików instrukcji dla stylu z którego korzystasz.
Znalazłem błąd - nie zauważyłem, że nie ma plików mchata, tzn. jest folder ale w środku pusto, tak samo w paczce, którą ściągnałem z phpbb3 - zwracam honor.
Wystarczyło pliki wgrać z innego źródła do katalogu mchat - dzięki, działa.
Aha - jeszcze jedno - jak zmienić to, żeby
Auto-aktualizacja co 0 sekund • Włącz/Wyłącz dzwięk?
Auto aktualizacja była co np. 30 sekund? W panelu zmieniam ale te wartości znikają a to się nie zmienia.