Witam.
Warunkiem dostępu do mojego niewielkiego forum jest aktywność użytkowników. W przypadku jej braku, użytkownicy są żegnani. Mam jednak kilka osób, które nie są aktywne bardziej z konieczności niż wyboru (muszą np. wyjechać, więcej pracują, czy muszą zdawać jakieś egzaminy), przez co są nieaktywne nawet przez kilka tygodni, jednak chciałyby zostać. Jako że aktywność jest wymogiem dobrze znanym wszystkim, czasem krzywo się patrzy na tych "nieaktywnych z konieczności". Chciałbym więc się dowiedzieć, czy jesteś jakaś możliwość ukrycia w/w użytkowników? Nie mówię tu o np. czasowej dezaktywacji konta. Chodzi mi o to, żeby taki użytkownik mógł dalej wchodzić na forum, przeglądać sobie tematy (nie musi mieć możliwości pisania), ale żeby był niewidoczny tak na forum (z tym akurat nie będzie problemu, bo mogę wybrać w opcjach profilu: Nie pokazuj statusu „online”) jak na liście użytkowników (tu tkwi główny problem). Da się to jakoś ustawić?
Z góry dziękuję za pomoc.
[3.0.9] Ukrywanie użytkowników
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: [3.0.9] Ukrywanie użytkowników
Wejdź w profil danego usera kliknij na odnośnik Zarządzaj z listy rozwijanej wybierz Ustawienia i go ukryj. O to chodzi ?Da się to jakoś ustawić?
Re: [3.0.9] Ukrywanie użytkowników
Nie do końca. Jak wspomniałem ukrywa to tylko obecność online. Czyli użytkownik może buszować po forum, ale nie będzie go widać na liście użytkowników online. Wiem że to można ustawić, ale to dopiero połowa zadania. Chcę żeby zniknął on także z listy zarejestrowanych użytkowników (i statystyk forum, jak "liczba zarejestrowanych użytkowników").Psikus pisze:Wejdź w profil danego usera kliknij na odnośnik Zarządzaj z listy rozwijanej wybierz Ustawienia i go ukryj. O to chodzi ?