[phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Lion

[phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 14:41

Witam mam problem, otórz zainstalowałem mchat i działa on na prosilver i subsilver2 jednak nie działa na innym stylu. Proszę o pomoc, gdyż szukałem, jednak nie znalazłem :(

Aviator
Administrator

Re: [phpbb3 mChat] Nie działa na innym stylu...

Post autor: Aviator » 09 kwietnia 2012, 14:44

Wykonaj instalacje modyfikacji na nowo zainstalowanym stylu.

Lion

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 14:46

Tzn? Mam usunąć mchat, ustawić nowy styl i ponownie zainstalować?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 09 kwietnia 2012, 14:52

Tak jak instalowałeś na prosilver i susilver2 to zainstaluj na nowym stylu, choć jeżeli zadajesz takie pytanie domyślam się że instalowałeś przez Automoda, dlatego przeczytaj ten poradnik on już Cie nakieruje co i jak musisz zrobić. Jak instalować modyfikacje , wykonujesz edycje tylko dla samych plików nowego stylu.

Lion

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 15:02

Tak, instalowałem mod przez automoda:) Czyli za każdym razem gdy wgram nowy styl będzie trzeba wgrywać mchat od nowa?
W pliku instal.xml piszą te same instrukcje jak w Automodzie...

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 09 kwietnia 2012, 15:07

Tak tylko dla stylu, bo wgrywasz styl który nie posiada modyfikacji, ma czyste pliki i nie tyczy się to tylko mchata, ale wszystkich modyfikacji które ingerują w styl.

Lion

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 15:13

Dzięki za pomoc :)

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 09 kwietnia 2012, 15:16

Pamiętaj że Automod jest kompatybilny tylko ze stylem Prosilver i Subsilver2 instalacje na innych stylach musisz wykonywać ręcznie ;)

Lion

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 15:27

A raczyłbyś napisać tak krótko co i jak bo z tego linku co mi dałeś nie wiem za bardzo co i jak, gdyż zaczynam dopiero przygodę z phpbb3 :) ?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 09 kwietnia 2012, 15:39

To właśnie w tym linku jest zawarte to co najważniejsze i po to jest stworzony ten poradnik by właśnie nie pisać w kółko tego samego ;)

Musisz się zarejestrować zeby zobaczyć obrazki wtedy będzie łatwiej zrozumieć. Niestety rejestracja nie jest moim celem zamierzonym, po prostu jest włączona blokada ściągania załączników dla gości i zarazem blokuje to obrazki, nie da rady tego rozdzielić niestety ;)

Lion

Post autor: Lion » 09 kwietnia 2012, 15:40

Ok, nie wiesz może jak plik instal otworzyć w chrome, gdyż na firefox jakiś taki śmieszny tekst wychodzi...? Czy jestem skazany na IE?

Lion

Post autor: Lion » 10 kwietnia 2012, 19:15

Wiesz może?

mich

Post autor: mich » 15 kwietnia 2012, 11:45

w innych przeglądarkach też da się ustawić język !!

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Bielu » 15 kwietnia 2012, 12:20

Psikus pisze:Pamiętaj że Automod jest kompatybilny tylko ze stylem Prosilver i Subsilver2 instalacje na innych stylach musisz wykonywać ręcznie ;)
nie prawda dajesz szczegóły i na dole masz opcje wykonania na innych stylach zależnie od wybrania stylu na którym jest oparty:D
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

maciek1047

Post autor: maciek1047 » 15 kwietnia 2012, 14:33

Cześć, jestem świeżo po instalacji i po przejściu miliona problemów z mChatem, więc może uda mi się pomóc.

Pierwsza rzecz: Musisz wykonywać instrukcje albo dla prosilver, albo dla subsilver (w zależności na którym z nich jest oparty Twój szablon) i po prostu tam gdzie masz w ścieżce wpisane "prosilver" lub "subsilver" podstawiasz sobie swoją nazwę szablonu, to po pierwsze.
Po drugie - zobacz, czy przy instalacji mchat_install nie wyskakują Ci błędy.
Po trzecie - zobacz, czy Automod nie sypie Ci błędów.

Ja instalowałem go wiele razy i dopiero przy instalacji przez Automoda + naniesienia ręcznych poprawek dla plików, które Automod wypluł jako te, których nie mógł edytować się udało.
Żeby poprawnie wszystko działało to wszystkie pliki musisz mieć poprawnie edytowane.

Pamiętaj o odświeżeniu komponentów stylu, wyczyszczenia cache itp.

A co do otworzenia pliku install (rozumiem, że chodzi o instal.xml) - w Firefoxie nie działa mi on poprawnie jeśli klikam na niego 2 razy ale jak przeciągnę go z folderu na przeglądarkę to ładuje się poprawnie, dziwne, no ale spróbuj może u Ciebie też to pomoże. Install jest dla Prosilvera, pamiętaj, że Twój szablon może być oparty na subsilverze i nie wyświetla się, bo wykonujesz instrukcje dla prosilvera.

Daj znać, czy działa czy nie.
pozdrawiam :)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”