[SEO Friendly Forum Title] Problem z kodem

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Konto usunięte

[SEO Friendly Forum Title] Problem z kodem

Post autor: Konto usunięte » 07 października 2011, 21:39

Witam,

Otóż mam problem z wgraniem modyfikacji SEO Friendly Forum Title. Używam modyfikacji która kasuje napis strona główna oto kod z niej:

Kod: Zaznacz cały

Otwieramy plik: styles/prosilver/template/overall_header.html

Znajdujemy:

<title>{SITENAME} &bull; <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull; <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull; <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}</title>

Zamieniamy na:

<title> <!-- IF SCRIPT_NAME == "index" -->{SITENAME}<!-- ELSE -->{SITENAME} &bull; <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull; <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull; <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}<!-- ENDIF --></title>
Schody zaczynają się gdy chcę nanieść zmiany w pliku overall_header dotyczy to jednego kodu:

Mój plik overall_header

<title>{PAGE_TITLE}<!-- IF PAGE_TITLE --> &bull; <!-- ENDIF --><!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull;<!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull;<!-- ENDIF --> {SITENAME}</title>

-=admin=-

Re: [SEO Friendly Forum Title] Problem z kodem

Post autor: -=admin=- » 07 października 2011, 22:16

Chyba tylko ty wiesz z czym masz problem.Twój post nic nie mówi o problemie, trzeba by było być wróżko żeby wiedzieć o co tak na prawde ci chodzi

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 08 października 2011, 08:35

Nie zrozumiałeś mnie.

Napis strona główna skasowałem poprzez podmianę tego:

<title>{SITENAME} &bull; <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull; <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull; <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}</title>
Na

<title> <!-- IF SCRIPT_NAME == "index" -->{SITENAME}<!-- ELSE -->{SITENAME} &bull; <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull; <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull; <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}<!-- ENDIF --></title>
A mam to

Zastąpić tym

<title>{PAGE_TITLE}<!-- IF PAGE_TITLE --> &bull; <!-- ENDIF --><!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull;<!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} &bull;<!-- ENDIF --> {SITENAME}</title>
Więc różnica w kodzie jest. I teraz tak jeżeli podmienię kod to czy nie spowoduje to wyświetlania na nowo napisu strona główna.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 października 2011, 18:34

Nie spowoduje, bo jednym z celów jest właśnie usuwanie tego typu wstawek.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 08 października 2011, 21:48

Witam,

Dziękuje Panu za tak szybką i fachową odpowiedz lecz dręczy mnie jedno dotyczy to modyfikacji którą mam i która kasuje napis Strona główna

Czy istniała by możliwość dopisania do kodu który obecnie używam

Tego z SEO Friendly Forum Title

Nie powodując gryzienia się jednego kodu z drugim.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 09 października 2011, 13:00

Wtedy instalacja modyfikacji będzie mijała się z celem. Chodzi o zamianę kolejności elementów tytułu, która jest w większości właśnie realizowana w znaczniku <title>.

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 09 października 2011, 22:40

Witam Pana,

Dziękuję za pomoc wszystko działa jak należy lecz jest jeden problem w niektórych miejscach nadal występuje w pierwszym członie napis Strona główna.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 10 października 2011, 11:35

W jakich dokładnie miejscach? Jeśli w panelu moderacji i ustawieniach konta, to jest to zamierzone.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”