[mChat] Nie można wysyłać wiadomości

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
emtiej

[mChat] Nie można wysyłać wiadomości

Post autor: emtiej » 16 września 2011, 19:08

Witam.
Modyfikację zainstalowałem poprzez AutoMODa którego z kolei instalacja przebiegła bezproblemowo.
Instalując mChat przez automod nie wyświetlają się żadne błędy, cała instalacja przebiega bezproblemowo, konfiguracja ustawiona, chat włączony, uprawnienia nadane grupom i niestety nie można wysłać wiadomości. Efekt można zobaczyć na www.yamahadt.pl.
Nadałem wszystkie prawa do mChat grupie "Goście". Prosze o szybką pomoc.

Wersja phpBB3: 3.0.9
Wersja AutoMOD: 1001
Wersja mChat: 1.3.5

Aviator
Administrator

Re: [mChat] Nie można wysyłać wiadomości

Post autor: Aviator » 16 września 2011, 19:35

Po odświeżałeś wszystko?
Sprawdź ręcznie wykonanie instalacji.

emtiej

Post autor: emtiej » 16 września 2011, 20:08

Wszystko po odświeżane było, dodatkowo wyczyściłem cookies w przeglądarce. Spróbuję zainstalować ręcznie, ale raczej to nie pomorze bo to świeże forum, styl prosilver automod nie wykrył żadnych błędów, wszystko ładnie podmienił, manualnie wgrałem wygenerowane przez automoda pliki no i nie działa. Nie miał ktoś podobnej sytuacji? Po kliknięciu w przycisk "bbcode" albo "uśmieszki" nic się nie dzieje, podobnie jest z klawiszem wysyłania wiadomości. Skrypt jest zgodny z wersją phpbb3 3.0.8 a nie 3.0.9 którą mam aktualnie zainstalowaną, może to jest przyczyną problemu?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 16 września 2011, 21:10

Miałem tak kiedyś, śpieszyłem sie u jednej osoby instalując mchat i zapomniałem przesłać katalogu mchat na serwer, tzn. nie tyle że zapomniałem, tylko z pośpiechu go pominąłem

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”