[Board3Portal] Call to undefined function: strripos()

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
opti

[Board3Portal] Call to undefined function: strripos()

Post autor: opti » 11 sierpnia 2011, 09:39

Zainstalowałem modyfikację Board3Portal poprzez automod. Instalacja się udała, odświeżyłem styl, ale gdy na stronie głównej klikam w zakładkkę PORTAL to wyświetla się komunikat:

Fatal error: Call to undefined function: strripos() in /var/www/sites/yoyo.pl/p/h/phonestrefa/phpBB3/portal/includes/functions.php on line 663.

Co zrobić??

Wersja oprogramowania to phpBB3 3.0.9
Adres forum to phonestrefa.yoyo.pl.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2011, 10:32 przez jaroslw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniosłem i poprawiłem nazwę tematu.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Board3Portal

Post autor: daroPL » 11 sierpnia 2011, 09:41

strripos() to funkcja dostępna od PHP5. Serwer prawdopodobnie oferuje starą wersję PHP4.

opti

Re: Board3Portal

Post autor: opti » 11 sierpnia 2011, 09:43

Więc muszę znaleźć wersję modyfikacji nadającą się do PHP4??

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: [Board3Portal] Call to undefined function: strripos()

Post autor: daroPL » 11 sierpnia 2011, 13:50

Tak. Jeżeli modyfikacja jest napisana pod PHP5 to prawdopodobnie nie będzie ona działać na niższej wersji.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”