[phpbb categories] Niewidoczne kategorie

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
gupie_drzwi

[phpbb categories] Niewidoczne kategorie

Post autor: gupie_drzwi » 24 czerwca 2011, 11:03

Nazwa modyfikacji: ?
Wersja modyfikacji: ?
Wersja używanego phpBB: ?
Zainstalowane style: ?
Opis problemu: Niewidoczne kategorie

Witajcie,

Mam problem z kategoriami, których nie widać, choć znajdują się w nich fora.

Tu widać wszystkie kategorie zgodnie z tym jak je stworzyłam, a poszczególne fora są im odpowiednio podporządkowane - jest ok.
Obrazek

Tu wygląda jakby była jedna kategoria i do niej przyporządkowane fora - nie jest ok.
Obrazek

Bo jak widać w panelu, te fora powinny być podporządkowane do działów, które są niewidoczne!
Obrazek

Chyba że jestem tak ograniczona, że nie widzę jakiegoś prostego błędu... To jest moje pierwsze forum.

Czy to może być jakiś problem związany ze skórką czy to raczej będzie kwestia ustawień?

glizda
Zasłużony

Re: [phpbb categories] Niewidoczne kategorie

Post autor: glizda » 24 czerwca 2011, 12:44

Co to za dziwny Panel Administratora? Pierwszy raz taki widzę. To na pewno jest phpBB3?
Ja stawiam raczej na uprawnienia. Sprawdź http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Sensowne_ust ... wnie%C5%84
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 26 czerwca 2011, 18:55

Nie jestem masterem w sprawach forum, więc kłócić się nie będę. Zaznaczone mam phpBB3, więc napisałam że to ta wersja, ale jak to potwierdzić to nie wiem. Mogę w pewnym miejscu dowolnie sobie zmieniać na phpBB2, phpBB3, PunBB lub Invision. Tego linka co mi podesłałeś jakoś nie mogę zestawić z moim Panelem Administratorskim. Czy jeśli utworzę tymczasowe hasło, które Ci podam, to czy będziesz w stanie coś spróbować podziałać? Oczywiście zrozumiem jeśli odmówisz, pewnie nie ja jedna proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 26 czerwca 2011, 19:05

wejdź do PA i zrób screena
Wsparcie phpBB PL !!

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 27 czerwca 2011, 14:45

Poniżej masz printy z mojego PA. Zakładka po zakładce. Forum jest oparte na Forumation.

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek

Dodam, że u mojej znajomej - Zagroda Mgły (też na Forumation) widać te działy w poszczególnych forach. W razie czego mam tam dostęp administratorski, więc mogę coś podejrzeć.

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 27 czerwca 2011, 18:25

Pomóżcie, proszę! No przecież kota dostanę! Siedzę nad tym enty dzień i nie wiem już nawet co klikam... Wiem, że to jest możliwe tylko nie wiem dlaczego akurat u mnie się nie wyświetla...

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 27 czerwca 2011, 19:44

Nie wiem co Wy tam macie ale phpBB3 to nie jest.. a my tu wspieramy jedynie phpBB3
Wsparcie phpBB PL !!

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 28 czerwca 2011, 06:02

To JEST phpBB3. Udostępnię Ci PA, zobaczysz sam.

Z resztą masz screena - tylko ma Mac'u nie da się normalnego zrobić, więc wygląda w ten sposób (jak druk strony internetowej):

Obrazek

Może i to moje pierwsze forum, ale mam swoje lata i szczeniacko nie wpieram czegoś, czego nie jestem pewna. Dlatego piszę do Was z nadzieją, że jednak ktoś mi pomoże... U znajomej wszystko działa normalnie. Dlatego tak mnei to straszeni męczy! Bo wiem, że gdzieś abo coś jest nie tak z ustawieniami, albo skórka? Wiem, głupota... Ale już wszystkie możliwości biorę pod uwagę :|

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 28 czerwca 2011, 14:43

Juz wszystko wiem. Dzięki serdeczne za wątpliwą pomoc... Napewno puszczę famę o Waszym "pomocnym" forum. Zamiast pomóc rozwiązać problem to tylko wpieracie, że User nie ma racji...

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 28 czerwca 2011, 15:04

To nie jest „czyste” phpBB3, ani tym bardziej posiadające zainstalowane standardowe modyfikacje. Nie oczekuj, że będziemy wspierać wszystkie jego odmiany, bo nie sposób ich zliczyć. Nawet oficjalne forum wsparcia nie udziela pomocy związanej z modyfikacjami. Nikt nie zna ich tak dobrze jak autorzy, dlatego najlepiej było zwrócić się do administracji serwisu, w którym założyłaś forum.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

gupie_drzwi

Post autor: gupie_drzwi » 28 czerwca 2011, 17:51

Mniejsza, czy większa - kłócić się nie będę. poradziłam sobie sama po ok 2-óch tygodniach rozkminiania tego...
Dzięki,

Temat do zamknięcia.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”