Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
-
Aviator
- Administrator
Mod: http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=686&t=7991
phpBB 3.0.8
http://www.globalforum.pl
Styl: Prosilver
Witam,
czy w/w mod działa na wersji najnowszej phpBB 3.0.8 PL ?
Po instalacji chcę wykonać ręczne instrukcje, ale brakuje tej opcji w PA:
Zaloguj się do ACP, kliknij zakładkę 'SYSTEM'. Kliknij na 'Forum statistics' pod Zarządzanie Modułami.
A mianowicie nie ma 'Forum statistics', nie ma tego przez nie obsługiwaną wersje phpbb czy przez coś innego?
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2011, 16:54 przez
Aviator, łącznie zmieniany 1 raz.
-
daroPL
- Zasłużony
-
Kontakt:
Może chodzi o dodanie tego modułu?
-
Aviator
- Administrator
Masakra z tym modem. Jest tak jak napisałeś, ale teraz jak nadać te uprawnienia jak w uprawnieniach grup nie ma żadnej wzmianki o statystykach, a po wpisaniu przez zemnie
www.globalforum.pl/fs.php dostaje info że nie mam uprawnień. Co do modułów to wszystko poprawnie stworzone. Już 3 godzine siedzę nad tym modem.
-
glizda
- Zasłużony
Ewentualnie spróbuj tej modyfikacji :
http://www.phpbb.com/customise/db/mod/phpbb_statistics
Wydaje mi się, że modyfikacja którą Ty pobrałeś może mieć jakieś problemy. Zobacz datę, kiedy została dodana.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
-
Aviator
- Administrator
Hmm, z tego co widzę to jest praktycznie ten sam mod. Mogłbym się za niego zabrać ale chyba nie ma spolszczenia, a tego co wcześniej instalowałem to chyba powinien działąć bo ludzie piszą w sieci że działa na 3.0.5 więc na 3.0.8 też powinien. Szkoda tej pracy już włożonej żeby teraz to odinstalowywać.
-
glizda
- Zasłużony
Podałeś na początku link do tematu na forum phpBB3.pl, z którego pobrałeś tą modyfikację.
A czy z ciekawości przejrzałeś wszystkie posty, które się tam znajdują?
Przeczytaj dokładnie wszystkie informacje, może coś z nich ciekawego się dowiesz.
-
Aviator
- Administrator
Hmm chyba w końcu doszedłem. Zrobiłem w błąd w pierwszym module (tak mi się przynajmniej wydaje) bo ja utworzyłem pierwszy głowny moduł o nazwie Forum statistics , teraz doczytałem że ma się nazywać FS więc zmieniłem na FS i owa opcja w uprawnieniach związana ze statystykami się pojawiła. Można wejść do statystyk przez powyższy link, ale nigdzie nie ma wzmianki o odnośniku np. ze strony głównej żeby było można kliknąć i się znaleźć w statystykach. Rozumiem że to trzeba samemu dodać sobie taki przycisk, tylko że ja z tym zawsze miałem problem, nie potrafie tego dodać , tzn. wiem mniej więcej gdzie ale nie wiem jak ma taki kod wyglądać.
Co do samego moda to się zawiodłem bo w ogóle nie o to mi chodziło. Szukałem moda który zmieni statystki te u dołu strony na na takie że będzie informacja ile forum ma wyświetleń i jacy użytkownicy byli przez 24 godziny na forum, na tych dwóch opcjach najbardziej mi zależy, a dzięki temu modowi mam pełno informacji szczerze mówiąc dla mnie bez użytecznych.
-
glizda
- Zasłużony
Czyli krótko mówiąc, mod działa obecnie bez zarzutu?
Podaj konkretnie miejsce, gdzie chciałbyś umieścić link do tych statystyk. Coś pomyślimy.

-
Aviator
- Administrator
Fajnie by było gdyby było można umieścić ten odnośnik w tym miejscu gdzie zaznaczyłem na screenie

Czyli tam gdzie na dole strony domyślnie jest zakładka Statystyki to żeby się stał przyciskiem aktywnym kierującym do statystyk.
- st.JPG
- (76.1 KiB) Pobrany 3300 razy
PS.
Tak, mod działa bez zarzutu
-
glizda
- Zasłużony
Oczywiście. Możesz to zaobserwować np. na forum
nokiahacking.pl.
Plik
index_body.html który znajduje się w
/styles/twoj_styl/template/ jest za to odpowiedzialny.
Znajdź w nim linijkę :
Następnie zamieniasz ją na :
Kod: Zaznacz cały
<h3><a href="tutaj_link">{L_STATISTICS}</a></h3>
albo
Kod: Zaznacz cały
<a href="tutaj_link"><h3>{L_STATISTICS}</h3></a>
-
Aviator
- Administrator
Super, elegancko. Dzięki bardzo.
Mam jeszcze pytanie odnośnie statystyk w phpBB 3 czy jest możliwość żeby na na stronie głównej tam gdzie są domyślnie statystyki była też informacja ile razy strona została wyświetlona?Bo szukam tych różnych modyfikacji, ale z tego co znajduje żadna nie posiada takiej opcji
-
glizda
- Zasłużony
Możesz skorzystać z gotowych rozwiązań webmasterskich, np. jakieś liczniki, stat4u, stat24, google analytics...
-
Aviator
- Administrator
glizda pisze:Możesz skorzystać z gotowych rozwiązań webmasterskich, np. jakieś liczniki, stat4u, stat24, google analytics...
Tzn. żadnych zewnetrznych java scryptów nie chce w kodzie.Co do google analitycs to może coś pomyśle, ale bardziej mi zależy na zwykłej informacji odwiedzin.
Kurcze aż mnie to dziwi że nie ma na to rozwiązania. Na phpBB 2 by przemo jest to w standardzie a tu nie ma.
-
glizda
- Zasłużony
Ewentualnie przeszukaj google pod frazą
php licznik wizyt.