[phpBB3 Style] Brak paru rzeczy

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
^Krzysiek

[phpBB3 Style] Brak paru rzeczy

Post autor: ^Krzysiek » 13 czerwca 2011, 11:05

Nie wiedziałem, jak dokładnie określić temat, gdyż mój problem zawiera parę pozycji.

Nazwa modyfikacji: -
Autor modyfikacji: -
Wersja modyfikacji: -
Odnośnik do pobrania modyfikacji: -
Wersja używanego phpBB: 3.0.8 (tak jest napisane na głównej stronie ACP, w systemie 3.0.4..)
Zainstalowane style: prosilver, skyblue, we_clearblue
Adres witryny: www.trucksite.pl
Opis problemu:

Problem polega na tym, że:

1) nie pokazuje, w jakim temacie został napisany ostatni post. Jest tylko data i użytkownik, brakuje tematu.
Wgrałem jakiś mod, który miał to niby włączyć, no ale klapa.

2) nie pokazuje tych małych ikonek obok podforum (powinna być taka mała chyba kropka obok każdego podforum, odpowiednio zabarwiona dla nowych postów i brak nowych postów)

3) Podczas pisania postu, nie ma nigdzie belki z bbcodami oraz ze zmianą czcionki, koloru czcionki itp. Wcięło :|

To jak, mogę liczyć na pomoc :D?

Jeśli to ważne, z wgranych modyfikacji mam:

mChat
Tytuły Ostatnich Postów autorstwa LWA21

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: [phpBB3 Style] Brak paru rzeczy

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 12:34

Utwórz jakieś konto testowe na forum lub nadaj uprawnienia gościom
^Krzysiek pisze:3.0.8 (tak jest napisane na głównej stronie ACP, w systemie 3.0.4..)
Czyli jaką masz wersje forum? 3.0.8 czy 3.0.4 ? :roll:
Wsparcie phpBB PL !!

^Krzysiek

Post autor: ^Krzysiek » 13 czerwca 2011, 14:50

Problem braku bbcode, wyboru czcionek i kolorów rozwiązany. Pomogła aktualizacja forum z 3.0.4 na 3.0.8. Widocznie styl był zrobiony pod najnowszą wersję.

Natomiast pozostałe problemy są aktualne, brakuje też szybkiej odpowiedzi, która podobno od 3.0.6 jest standardem. Pomocy!
@Marcin pisze:Utwórz jakieś konto testowe na forum lub nadaj uprawnienia gościom
^Krzysiek pisze:3.0.8 (tak jest napisane na głównej stronie ACP, w systemie 3.0.4..)
Czyli jaką masz wersje forum? 3.0.8 czy 3.0.4 ? :roll:
Już 3.0.8.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 13 czerwca 2011, 15:25

^Krzysiek pisze: Natomiast pozostałe problemy są aktualne, brakuje też szybkiej odpowiedzi, która podobno od 3.0.6 jest standardem. Pomocy!
A jak tworzyłeś działy to zaznaczałeś na TAK włącz szybką odpowiedź ?Jak nie to teraz musisz edytować każdy dział i tą opcje zaznaczyć.
Druga sprawa jak ktoś ma Ci pomóc skoro wyłączyłeś forum?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 16:28

Psikus pisze:A jak tworzyłeś działy to zaznaczałeś na TAK włącz szybką odpowiedź ?Jak nie to teraz musisz edytować każdy dział i tą opcje zaznaczyć.
nie trzeba tak ma okrętkę, wystarczy wejść w PA -> Ustawienia postów -> Włącz szybką odpowiedź na wszystkich forach
Wsparcie phpBB PL !!

^Krzysiek

Post autor: ^Krzysiek » 13 czerwca 2011, 18:10

Tak więc:

Problem z belką z tymi kolorami, czcionkami rozwiązany.
Brak nazwy tematu w którym napisano ostatni post też załatwione.

Zatem pozostaje niedziałające bbcode (zarazem wybieranie emotoikonek itp. też nie działa), [wystąpiło po wgraniu mChat]

brak ikonki nowego/braku postów w subforum http://www5.picturepush.com/photo/a/587 ... 876293.jpg

no i ta szybko odpowiedź (coś jest zepsute, w ACP opcja nazywa się ALLOW_QUICK_REPLY, i jak włącze to szybka odpowiedź też ma jakąś dziwną nazwę).

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 18:20

^Krzysiek pisze:Zatem pozostaje niedziałające bbcode (zarazem wybieranie emotoikonek itp. też nie działa), [wystąpiło po wgraniu mChat]
źle wyedytowałeś plik editor.js - popraw go i będzie ok
^Krzysiek pisze:no i ta szybko odpowiedź (coś jest zepsute, w ACP opcja nazywa się ALLOW_QUICK_REPLY, i jak włącze to szybka odpowiedź też ma jakąś dziwną nazwę).
z jakiego tłumaczenia korzystasz?
W trakcie aktualizacji, zaktualizowałes też langi?

^Krzysiek pisze:brak ikonki nowego/braku postów w subforum
w stylu który używasz (chyba) nie ma tych ikonek, trzeba by spytać weeb'a
Wsparcie phpBB PL !!

^Krzysiek

Post autor: ^Krzysiek » 13 czerwca 2011, 19:15

A więc! :D

BBCODE działają. Wgrałem najnowszą paczkę językową - wszystko działa, szybka odpowiedź jest, jak być powinna. Bardzo serdecznie Ci Marcin dziękuję, dużo mi pomogłeś :) Teraz forum jest 100% zdatne do użytku :D

Teraz tylko czekamy na weeba, może będzie potrafił doradzić z tymi ikonkami. Dopiero teraz spostrzegłem, że ten styl jest Jego autorstwa.

PS. Możesz polecić jakiś dobry mod szybkiej odpowiedzi? Np. taki, jak tutaj. Ciekawie to wygląda.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 20:11

^Krzysiek pisze:Możesz polecić jakiś dobry mod szybkiej odpowiedzi? Np. taki, jak tutaj. Ciekawie to wygląda.
viewtopic.php?f=81&t=11134&start=0
viewtopic.php?f=81&t=11134&start=105#p60769
lub
IQR http://www.phpbbhelp.pl/forum/iqr-zaawa ... 24061.html
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”