[phpBB Arcade]Jak instalować gry arcade

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Aviator
Administrator

[phpBB Arcade]Jak instalować gry arcade

Post autor: Aviator » 13 czerwca 2011, 15:19

Modyfikacja: Arcade phpBB http://forum.phpbb3-mods.pl/arcade-t9.html
phpBB 3.0.8
Styl: Prosilver
www.globalforum.pl

Witam,
tak myślałem że dojdzie do tego tematu :D
Czytam ten poradnik użytkownika jak instalować te gry ale nie bardzo coś z tego rozumiem, to co zrozumiałem to że lepiej instalować gry dedykowane dla arcade phpbb , więc szukałem i trafiłem na tą stronkę http://freegamesforyourwebsite.com/ pobrałem pierwszą z brzegu gre która jest spakowana 'zip' i wrzuciłem ją przez PA na FTP, później po wrzuceniu przeszedłem do zakładki rozpakuj jest na liście ta gra więc ją zaznaczam i klikam na 'prześlij' i tu dostaje komunikat:
Informacja

Gra "treasure-cannon.zip" nie została rozpakowana. Upewnij się że plik jest kompatybilny z arcade. Jeśli jest to plik tar upewnij się że został utworzony w formacie UStar.
Może mi ktoś z Was co mam zrobić?

EDIT:
Aha, jeszcze po instalacji nie doszedł buton Gry Online do górnego menu, tylko trzeba wchodzić przez dopisanie do strony 'arcade.php'
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2011, 13:14 przez Aviator, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Jak instalować gry arcade

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 16:35

Wsparcie phpBB PL !!

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 13 czerwca 2011, 17:11

Z tej stronki co podałeś elegancko się wrzuciło rozpakowało i zainstalowało, ale jak chce sprawdzić jak działa ta gra to każe mi instalwoać za każdym razem Flash Playera , a flash player oczywiście zainstalowany w najnowszej wersji

EDIT:
oki wygooglowałem i to pomogło.

Kod: Zaznacz cały

Otwórz: includes/.htaccess
Znajdź:

<Files *>
       Order Allow,Deny
       Deny from All
    </Files>

Po dodaj:

<Files swfobject.js>
       Order Allow,Deny
       Allow from All
    </Files>
Oczywiscie pomaga też najnowsza wersja.

Mógłby mi ktoś z Was pomóc jeszcze z tym żeby button Gry Online wstawić na górne menu forum , tam gdzie jest Mini Chat , Faq itp. zawsze miałem z tym problem z tym górnym menu, raz kiedyś mi się udało ale w ogóle był gdzieś niżej a nie w rzędzie z innymi :D

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 13 czerwca 2011, 18:17

otwórz: styles/prosilver/template/overall_header.html
znajdź
<li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
przed dodaj
<li class="icon-ucp"><a href="{U_ARCADE}" title="{L_ARCADE_EXPLAIN}">{L_ARCADE}</a></li>
Wsparcie phpBB PL !!

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 13 czerwca 2011, 18:29

Super, wszystko działa. Dzięki :)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”