Advertisement Management nie wyświetla reklam

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
mateusy

Advertisement Management nie wyświetla reklam

Post autor: mateusy » 22 marca 2011, 18:38

Skorzystałem z porady majko. Jeszcze raz dzięki.
Zmodyfikowałem pliki stylu zgodnie z instrukcją zawartą w Advertisement Management. (przypomnę problem - Advertisement Management nie wyświetla reklam na stylach innych niż subsilver)
Na marginesie - wprowadziłem zmiany w plikach zgodnie z instrukcją, czy przy wprowadzaniu marginesy i puste linijki mają znaczenie? Zrobiłem to tak że pliki z serwera skopiowałem na dysk, wprowadziłem zmiany i wgrałem spowrotem na ftp naturalnie podmieniając plik. Miałem tylko jedna zagwostkę - po którym </div> wstawić kod podany w instrukcji? Wstawiłem po pierwszym. Może dlatego nie działa....
Do czasu kiedy nie zmodyfikowałem pliku funktions.php wyświetlał się biały ekran. Po modyfikacji przedmiotowego pliku wyskakuje błąd template->_tpl_load_file(): File ./styles/GreenVision/template/ads/ads.js does not exist or is empty Super tylko na ftp katalogu GreenVision/template/ads wogóle nie ma. W folderze stylu na kompie także nie ma. O co chodzi?
Jeżeli truję tyłek - sorry. Staram się czegoś nauczyć, a samemu nie jest to proste.
Jeżeli znacie rozwiązanie problemów będę wdzięczny
Pozdrawiam forumowiczów.

mateusy

Re: BŁĄ D

Post autor: mateusy » 22 marca 2011, 18:55

Aha wyjaśnienia. Najpierw wgrałem pliki stylu. Potem zmodyfikowałem, na końcu zainstalowałem.

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 22 marca 2011, 20:31

jestem bardziej najko niż majko hehe.:) no ale dobra wróćmy do problemu.:) może masz jakąś kiepska instrukcje... Albo popełniłes gdzieś jakieś proste błędy:-) zacznij może od sprawdzenia w swoich plikach forum które edytowałes(lub instrukcji) czy masz gdzieś wpis kierujący do katalogu z którym jest problem
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

mateusy

Post autor: mateusy » 23 marca 2011, 07:48

Sorry najko za majko :D
Zrobię wszystko od nowa. Wgram pliki stylu, zmienie zgodnie z instrukcją zawartą w Advertisement. Może to zwykły błąd...
W każdym razie jak nie zadziała to poszukam odniesień do pliku/katalogu ads. Niestety jestem teraz w pracy więc napiszę jak poszło po 18.
Uparłem się i muszę to zrobić - tak jak wiele innych rzeczy.......

mateusy

Post autor: mateusy » 23 marca 2011, 17:30

Ok, zainstalowałem na innym stylu. Nadal to samo. Instalowałem też zarządzanie reklamą przez automod i pokazywał sukcess. Ale lipa.
W pliku install do Advertisement znalazłem odniesienie do pliku którego brakuje, cytuję:
Znajdź
Wskazówka: To może być tylko część linii.
Kod:Zaznacz wszystko
</head>
Dodaj przed
Wskazówka: Dodaj ten kod w nowej linii przed znalezionym kodem.
Kod:Zaznacz wszystko
<!-- INCLUDE ads/ads.js -->

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 23 marca 2011, 20:07

a wrzuciłes wszystkie pliki modyfikacji na serwer? Ewidentnie nie ma tego pliku
Boskie narzędzia:

mateusy

Post autor: mateusy » 25 marca 2011, 08:01

Wszystkie wrzucilem. Wszyściutkie. Rzeczywiście ewidentnie brak tego pliku. Ale...rzecz w tym że nawet w katalogach stylu na kompie też nie ma tego pliku. I nie chodzi tu tylko o ten styl.
Mam jeszcze jedno proste pytanie - jak wejść do pa gdy wyskakuje przedmiotowy błąd i nie ma jak się zalogowac?
Same problemy. Jutro siadam i robię, pokonam to forum. Najko jak przyjdzie Ci coś do głowy na temat mojego problemu z php, który powoli przeradza się w problemy psychiczne tj furię ... pisz.

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 25 marca 2011, 14:52

napisz jaka wersje moda instalujesz i skad pobrales:)
ja pobralem modyfikacje ze strony autora i jest ten plik. Poszukaj w google najnowszej wersji pl... ja Ci nie podam bo niestety na naszym supporcie narazie nie ma:) podpowiem ze jest to wersja 1.0.10
Boskie narzędzia:

mateusy

Post autor: mateusy » 26 marca 2011, 11:10

Jest ads. Znalazłem, cały forlder.I tak, folder jest tam gdzie trzeba w katalogu do moda. Mod jest pl dokładnie ten o którym pisałeś. Ale błąd dotyczy braku pliku w stylu a nie w modzie. Założyłem folder ads w stylu, wgrałem plik. Dalej to samo.Spróbowałem tez całą zawartość folderu ads skopiować. I nic. Dalej to samo.

mateusy

Post autor: mateusy » 26 marca 2011, 11:13

Jeszcze tylko to jedno pytanko-jak wejsć do PA w tej sytuacji? chciałem dalej majstrować bez ponownego instalowania forum.

mateusy

Post autor: mateusy » 26 marca 2011, 11:48

Ok, przyjął plik ads. Potem poprosił o inny jakiś html - topic_body czy podobnie. W każdym razie wgrałem i przynajmniej działa forum. Mogę wejść do PA i zobaczyć co się da zrobić.

mateusy

Post autor: mateusy » 26 marca 2011, 12:04

Działa na nowym stylu - zrobione!! Wreszcie...........
Co zrobiłem? Otóż Po tych wszystkich ww. operacjach odinstalowałem zarządzanie reklamą. Zainstalowałem jeszcze raz (aktywny prosilver). Zmieniłem styl na docelowy i...jest. Podsumowując - porada dla innych:
-w docelowym stylu wprowadziłem ręcznie instrukcje zgodnie z plikiem install w zarządzaniu reklama
-wgrałem pliki których brakowało w docelowym stylu (tj. tym na którym zarządzanie nie działało) - pliki wziąłem z katalogu dla stylu prosilver
- odinstalowałem zarządzanie reklamą
- ponownie zainstalowałem
Działa.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”