Uszkodzone forum (próba instalacji mChat zrobiła to)

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
iSubaru

Uszkodzone forum (próba instalacji mChat zrobiła to)

Post autor: iSubaru » 04 marca 2011, 11:45

Witam

Próbowałem wczoraj zainstalować mod mChat, instalacja przebiegła pomyślnie, lecz nie było chatu na stronie, myślę odinstaluję i spróbuję jeszcze raz (po drodze był jakiś błąd odczytu bazy danych co się zdarza czasami na serwerze, to myślałem, że to dlatego).
Deinstalacja przebiegła jak należy po za faktem, że dwa pierwsze wpisy w logu instalacji były oznaczone jako błąd (twierdził bodajże, że nie istnieje).
W porządku niech mu będzie - tak pomyślałem - próbuję zainstalować mChat ponownie i kaput coś się popsuło do tego stopnia, iż ani instalacji/deinstalacji nie idzie przeprowadzić ani porządnie się zalogować na forum (nie mówiąc o panelu administracyjnym).
Na samej górze forum zwraca takie oto wpisy:

Kod: Zaznacz cały

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/auth.php on line 432: Invalid argument supplied for foreach()
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3691)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3691)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3691)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3691)
Próbowałem podmienić z plikami oryginalnymi z instalacji myśląc, że może coś się zmieniło i to pomoże, niestety nie pomogło

Używam wersji phpbb 3.0.8 (aktualizowane co każde wydanie od 3.0.2 bodajże)
Baza danych hmm sam nie wiem, jedno miejsce twierdzi MySQL drugie SQL
Jeśli trzeba, podam link do forum, wolę zapytać co by nie było, że jakąś reklamę robię :P

Jeśli potrzeba jeszcze jakiś informacji, podam takowe w miarę możliwości

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

iSubaru

iSubaru

Re: Uszkodzone forum (próba instalacji mChat zrobiła to)

Post autor: iSubaru » 07 marca 2011, 17:22

Uhm, jeśli już doprawdy nie da się naprawić tego, to może chociaż da się jakoś zdjąć na dysk posty, użytkowników, strukturę forum itd. ?
Jeśli bym miał ten dane to już trudno postawię sobie od nowa, ale tracić tego bym nie chciał...

iSubaru

Re: Uszkodzone forum (próba instalacji mChat zrobiła to)

Post autor: iSubaru » 08 marca 2011, 01:19

Meh forum naprawione, nie mam siły komentować sprawy, ważne że jest happy end i zrobię backup'y jak należy tym razem

Podziękowałbym ale w sumie nie ma za co

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”