Skuteczność daroPL_AntiSpam

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
lukasamd
Kontakt:

Skuteczność daroPL_AntiSpam

Post autor: lukasamd » 17 września 2010, 11:21

Witam,
mam pytanie do osób, które używają moda autorstwa admina supportu, czyli daroPL_AntiSpam.
Jak się on spisuje - czy roboty nie "łapią się" dzięki takiej zmianie? Kiedyś do phpbb by przemo używałem prostego moda, który dzielił pole do wpisywania emaila na 2 części - roboty w 99,9% wypadków nie były w stanie tego przeskoczyć.
Tutaj natomiast mamy zmianę nazwy pól i długości - dla testu zainstalowałem a samą captchę ustawiłem na względnie prostą (szumy 13 - 15 + zero udziwnień).

Pytam dlatego, że chociażby tutaj, na supporcie, używa się reCaptchy - system bardzo dobry, ale moim zdaniem coraz trudniejszy do odczytywania i mniej komfortowy dla użytkowników.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Skuteczność daroPL_AntiSpam

Post autor: daroPL » 17 września 2010, 15:19

Fakt, reCaptcha czytelnością nie powala.
Co do mojego moda, to z tego co słyszałem sprawuje się do dnia dzisiejszego całkiem dobrze.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 września 2010, 16:11

Potwierdzam. Modyfikacja jeszcze ani razu mnie nie zawiodła. Używałem jej na kilku forach w połączeniu ze standardowym CAPTCHA, choć można by pokusić się o jego całkowite wyłączenie.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 18 września 2010, 08:17

Wtedy modyfikacja nie będzie działać ;).

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 18 września 2010, 09:29

Racja :oops: Od dawna nie musiałem nic przy tym ruszać i byłem święcie przekonany, że to jednak pole z adresem e–mail jest modyfikowane.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

lukasamd
Kontakt:

Post autor: lukasamd » 18 września 2010, 15:28

A właśnie - czy byłaby możliwość stworzenia niemal identycznego moda, który edytowałby kod html właśnie pola email? Oczywiście z oczywistych względów można by to wykorzystać tylko do rejestracji, ale jeszcze bardziej ułatwiałoby sprawę.
A zresztą, po co pytam - sam sprawdzę :]

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”