Advertisement Management 1.0.9
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Advertisement Management 1.0.9
Skoro dodałeś i włączyłeś moduł to musisz "to" mieć.
Nie ma czegos takiego. No trudno..
Moduł od reklam (jeśli nawet go nie dodałeś) i tak gdzieś powinien być, zobacz w "konfiguracja forum".
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
"Rodzic", ustaw np .MODy, wejdziesz w zakładkę ".MODy" i tam bedziesz miał konfigurację modyfikacji.
Wsparcie phpBB PL !!
Edit: Zrobiłem, działa.
Witam mam ten sam problem i nie działa mi. W domu na serwie wszystko działa ale na hostingu nie.
Sory za zaśmiecanie forum. Rozwiązałem trzeba być współzałożycielem strony a nie tylko adminem
Sory za zaśmiecanie forum. Rozwiązałem trzeba być współzałożycielem strony a nie tylko adminem
No nie mogę tego zainstalować
Proszę pomóżcie bo przekracza to moje możliwości.
http://i55.tinypic.com/315k58m.jpg
Pierwszy plik zmieniłem. Drugiego już nie wiem jak, bo </div> jest wiele
po każdym mam wklejać kod??
Błagam czy znajdzie się ktoś kto z anielską cierpliwością mi z tym pomoże???
Proszę pomóżcie bo przekracza to moje możliwości.
http://i55.tinypic.com/315k58m.jpg
Pierwszy plik zmieniłem. Drugiego już nie wiem jak, bo </div> jest wiele
po każdym mam wklejać kod??
Błagam czy znajdzie się ktoś kto z anielską cierpliwością mi z tym pomoże???
http://i51.tinypic.com/1z3484y.jpg
a z Tym co zrobić?? Wybaczcie ale macie do czynienia z laikiem. Proszę o cierpliwość.
a da rade po prostu wkleić kod reklamy w odpowiednim pliku w odpowiednimi miejscu (linijce). Bez zabawy w instalowanie moda zarządzania reklamą.??
a z Tym co zrobić?? Wybaczcie ale macie do czynienia z laikiem. Proszę o cierpliwość.
a da rade po prostu wkleić kod reklamy w odpowiednim pliku w odpowiednimi miejscu (linijce). Bez zabawy w instalowanie moda zarządzania reklamą.??
1) Dopisz do adresu forum /ads/database.php (np. phpbb.pl/ads/database.php)
2) Wejdź do Panelu administracyjnego, następnie do zakładki Style. W menu po lewej stronie wybierz pozycję Szablony. Na koniec przy wszystkich pozycjach w wyświetlonej tabeli kliknij Odśwież.
3) Wejdź do Panelu administracyjnego. Na stronie głównej masz opcję Wyczyść cache/Wyczyść pamięć podręczną. Kliknij w przycisk obok tej opcji.
Da radę. Możesz wkleić kod reklamy w HTMLu w plikach stylu, czyli w folderze /styles/nazwa_stylu/template/. Przeważnie reklamy umieszcza się w nagłówku forum - overall_header.html i stopce - overall_footer.html.
Po każdej zmianie w plikach stylów musisz wykonać punkt 2), aby zmiany był widoczne.
2) Wejdź do Panelu administracyjnego, następnie do zakładki Style. W menu po lewej stronie wybierz pozycję Szablony. Na koniec przy wszystkich pozycjach w wyświetlonej tabeli kliknij Odśwież.
3) Wejdź do Panelu administracyjnego. Na stronie głównej masz opcję Wyczyść cache/Wyczyść pamięć podręczną. Kliknij w przycisk obok tej opcji.
Da radę. Możesz wkleić kod reklamy w HTMLu w plikach stylu, czyli w folderze /styles/nazwa_stylu/template/. Przeważnie reklamy umieszcza się w nagłówku forum - overall_header.html i stopce - overall_footer.html.
Po każdej zmianie w plikach stylów musisz wykonać punkt 2), aby zmiany był widoczne.
Panel zarządzania się nie pojawił więc widocznie coś źle zrobiłem. Dobra pozostaje mi opcja wklejenia kodu reklamy w pliku overall_header.html. Moje głupie pytanie, w którym miejscu to wkleić??
Ostatnio zmieniony 08 września 2010, 11:41 przez borotrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Np. przed
Kod: Zaznacz cały
<div class="navbar">Re: Advertisement Management 1.0.9
Ok działa. Wielkie dzięki.