[mchat] Spory problem?

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
ukanesso

Re: [mchat] Spory problem?

Post autor: ukanesso » 13 lutego 2010, 16:59

@Widmo dzięki, chodziło o uprawnienia.

Odnośnie jednego mam jeszcze pytanie, bo mChat uruchomiłem testowo dla prosilver, a później dla innego stylu i edytując pliki dla tego innego stylu w pliku styles/nazwa_stylu/template/overall_header.html zgodnie z instrukcją instalacji, czyli powinienem odnaleźć tę linię:
<li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
I po niej wkleić tę:
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and U_MCHAT --><li class="icon-bump"><a href="{U_MCHAT}" title="{L_MCHAT}">{L_MCHAT}</a></li><!-- ENDIF -->
Tylko, że ja nie wkleiłem tej linii w ogóle, ponieważ w moim pliku overall_header.html dla stylu jaki używam nie ma linii, którą zalecano mi znaleźć :) Niby czat działa, za co linia której nie wkleiłem odpowiada, istotna jest?

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Widmo » 13 lutego 2010, 17:23

Ta linia dodaje jedynie w menu link do strony z chatem, czyli www.twojastrona.pl/mchat.php.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

bulers

Post autor: bulers » 29 maja 2011, 06:27

czat zainstalowany raczej poprawnie...przez automod,widać zakładke w PA .mods

dałem wszystkie mozliwe upr Adminowni czyli mi,odnosnie mczat.

Z poziomu forum,nic nie widac...Nie ma go ani na dole ani na górze...

oczywiscie mowie o stylu prosilver

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 29 maja 2011, 09:38

adres do forum z dostępem do mChata (nadaj uprawnienia nawet jeśli mChata nie widać).
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”