Dostęp do mchata
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Dostęp do mchata
Witam. Mam na swoim forum mChat w wersji 1.2.15, i mam takie pytanie... Czy można ustawić dostęp do czatu po napisaniu określonej ilości postów ? Np. po napisaniu 30 postów użytkownik będzie mógł tam pisać. Jeśli nie będzie miał takiej ilości postów, będzie mógł go tylko czytać.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Dostęp do mchata
1. Aktualizuj do wersji 1.2.17
2. Nie ma takiej opcji w mChat.
2. Nie ma takiej opcji w mChat.
Wsparcie phpBB PL !!
1. Zaktualizuję.
2. Aha.. Szkoda. A można zrobić takie coś, ze uzytkownik po napisaniu odpowiedniej ilości postów jest przydzielany do innej Grupy ?
2. Aha.. Szkoda. A można zrobić takie coś, ze uzytkownik po napisaniu odpowiedniej ilości postów jest przydzielany do innej Grupy ?
Jest to możliwe: Nowi zarejestrowani użytkownicy -> zarejestrowani użytkownicy2. Aha.. Szkoda. A można zrobić takie coś, ze uzytkownik po napisaniu odpowiedniej ilości postów jest przydzielany do innej Grupy ?
Dziękuję za info... Ale mógłbyś mi troszke jaśniej wytłumaczyć..? Jak to ustawić ? Po określonej ilości postów będą przenoszeni do "zarejestrowani użytkownicy" ?huber2t pisze: Nowi zarejestrowani użytkownicy -> zarejestrowani użytkownicy
A jeszcze jedno, można zmniejszyć rozmiar mchata, znaczy z prawej strony go zwęzyć tak, żeby tam się dało wstawić obrazek ?
Nowi zarejestrowani użytkownicy - osoby zaraz po zarejestrowania ustalasz im jakie uprawnienia mają mieć np. że nie mogą pisać w mchat.
Gdy napiszą tyle postów ile chcesz, powiedzmy 20 to zmienia im grupę na zarejestrowani użytkownicy, ta grupa już ma inne uprawnienia i ustawiasz jej widoczność mchata.
Gdy napiszą tyle postów ile chcesz, powiedzmy 20 to zmienia im grupę na zarejestrowani użytkownicy, ta grupa już ma inne uprawnienia i ustawiasz jej widoczność mchata.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Zrobiłem sobie konto testowe, ustaliłem zezwolenia Nowych Użytkowników, zeby nie mogli pisac w mChacie, a mimo to można było wysłać wiadomość, ponieważ ten nowy został przypisany również do grupy Zarejestrowani użytkownicy.
Muszę je ręcznie usuwać z Zarejestrowanych użytkowników ? Gdzie jest taka opcja, ze po napisaniu tej ilości postów zmienia grupe ? W rangach takie coś widziałem, ale w grupach nie .
Muszę je ręcznie usuwać z Zarejestrowanych użytkowników ? Gdzie jest taka opcja, ze po napisaniu tej ilości postów zmienia grupe ? W rangach takie coś widziałem, ale w grupach nie .
Na stronie głównej ACP kliknij w Rejestracja użytkowników a następnie ustaw opcję:
Limit liczby postów nowych użytkowników:
Niedawno zarejestrowani użytkownicy są w grupie Nowi użytkownicy do momentu uzyskania podanej tu liczby postów. Możesz wykorzystać tę grupę, by poprzez uprawnienia uniemożliwić im korzystanie z systemu prywatnych wiadomości lub wymagać akceptacji ich postów przez moderatorów. Wartość 0 wyłącza tę funkcję.
Dziękuję. Działa. Nie pomyślałem ze ta opcja może się tam znajdować