AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 dla zalogowanych
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 dla zalogowanych
Pobrałem AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 z phpbb.com
Co mam zrobić, aby shoutbox był widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników?
Co mam zrobić, aby shoutbox był widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników?
Re: AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 dla zalogowanych
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
{Shoutbox}
<!-- ENDIF -->Re: AJAX Chat/Shoutbox MOD 2.0.0 Beta 8 dla zalogowanych
Też tak myślałempit pisze:Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> {Shoutbox} <!-- ENDIF -->
W "index_body.html" zamiast
wpisz
<!-- INCLUDE chat_body.html -->Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE chat_body.html -->
Dzięki, działa.
Może się wytłumaczę - jak zwykle popełniłem dziecinny błąd. Wiedziałem, że muszę skorzystać z if'a, wiedziałem, że w index_body.html, lecz przez nieuwagę if'em objąłem nie tą część kodu, jaką zamierzałem - masakra :]
Dzięki za pomoc.
Może się wytłumaczę - jak zwykle popełniłem dziecinny błąd. Wiedziałem, że muszę skorzystać z if'a, wiedziałem, że w index_body.html, lecz przez nieuwagę if'em objąłem nie tą część kodu, jaką zamierzałem - masakra :]
Dzięki za pomoc.
-
RomiGrabarz
- Kontakt:
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo mam to samo pytanie, ale dotyczące Ajax ShoutBox 1.0.3 - co i gdzie mam zmienić aby ten shoutbox był widoczny tylko dla zarejestrowanych użytkowników?
Próbowałem dodawać zapytanie
w pliku "index_body.html" ale nic to nie zmienia, nadal SB jest widoczny dla wszystkich.
Próbowałem dodawać zapytanie
<!-- INCLUDE shout_body.html -->
Obejmij zawartość pliku
shout_body.html tymi warunkami.-
RomiGrabarz
- Kontakt:
Nareszcie wszystko działa dobrze - problemu właściwie nie było, bo sam popełniłem najprostszy błąd - zapomniałem odświeżyć stylu. Po wyczyszczeniu cache i odświeżeniu wreszcie mój SB jest widoczny tylko dla zarejestrowanych.
Dzięki za pomoc!
Dzięki za pomoc!