Shoutbox dla phpbb3

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Awatar użytkownika
camperboy

Shoutbox dla phpbb3

Post autor: camperboy » 28 marca 2009, 15:59

Szukam działający shoutbox do phpbb3. Instalowałem dzisiaj już dwa shoutboxy i za każdym razem nie pojawiało się ono na stronie głównej. Instalacja przebiegła bezproblemowo, dodanie zapytań do bazy także. Mimo tego bez widocznego pozytywnego rezultatu.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Shoutbox dla phpbb3

Post autor: jaroslw » 28 marca 2009, 17:10

Odświeżyłeś komponenty stylów?
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
Szkar43
Kontakt:

Post autor: Szkar43 » 28 marca 2009, 17:23

Jak brak doświadczenia z modyfikacjami itd to ciężko będzie mu, oraz nie dokładne czytanie instrukcji install :wink:

camperboy polecam Shoutbox > ajax-shoutbox1.0.3a instalka jest tu na download :wink:
Jak nie umiesz dodać napisz do mnie pomogę nauczę jak dodać :wink:
A co do Shoutbox Lwa21 to totalna lipa brak emotikonów oraz innych funkcji oraz trudniejsza instalacja-modyfikacja nie polecam...

Awatar użytkownika
camperboy

Post autor: camperboy » 28 marca 2009, 17:45

Nie wydaje mi się bym robił coś źle. Czytać i pisać po angielsku potrafię, a w instrukcji jakiś skomplikowanych rzeczy nie ma. Dałem zapytanie do bazy - wszystko ok. Zero zwrotu o jakimkolwiek błędzie. Skopiowałem wszystkie pliki do prawidłowych lokalizacji. Zmodyfikowałem wszystkie pliki o których mowa jest w instrukcji instalacji. Rozróżniam słowa Add i Before więc nie ma mowy, że coś wkleiłem w niewłaściwym miejscu. Instalację shoutboxa próbowałem zrobić trzy raz dzisiejszego dnia. Za każdym razem na nowo postawionym, czystym forum. Modyfikacji nie przeprowadzam na jakimś custom stylu, tylko na prosilver. Jak shoutboxa nie widziałem tak go nadal nie widzę. Ręce już mi opadają.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 28 marca 2009, 22:05

Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
camperboy

Post autor: camperboy » 29 marca 2009, 11:28

W końcu zadziało. Ostatnie pytanie. Po dodaniu shoutboxa, dokładnie ten mod AJAX Chat' Version 2.0.0B8 forum ma swój styl, i kolory, a shoutbox ma inne. Które pliki należy edytować, by dopasować kolorystycznie i stylistycznie shoutbox do stylu całego forum?

Awatar użytkownika
Szkar43
Kontakt:

Post autor: Szkar43 » 29 marca 2009, 14:42

AJAX Chat' Version 2.0.0B8 rozpracowałem oraz wiem jakie ma mam kameny :)
Pierwszy to nie jasna instrukcja bul z stylami sub Silver bo znalazłem coś co nie jest potrzebne :shock:

Kod: Zaznacz cały

chat_body.html jest taka linijka
 : 

<th align="center" colspan="2">{SITENAME} {L_CHAT}</th>
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
poprawka to trzeba zmienić w stylach ----> sub Silver
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

chat_body.html jest taka linijka
 : 

<th align="center" colspan="2">{SITENAME}</th> 

viewtopic_body.html.
Oraz do language.pl dodać z foldera language.en plik chat.php
Jedną wadą tej modyfikacji inaczej Chat' Version 2.0.0B8 brak uśmieszki i innych funkcji jakie ma shoutbox1.0.3a. Jedyna zaletą którą ma to wygląd graficzne ładnie wygląda z odpowiednim stylem zwłaszcza ciemnym.Ogólnie po tych poprawkach co napisałem AJAX Chat' Version 2.0.0B8 jest prosty w modyfikacji oraz pracuje prawidłowo z wszystkimi stylami.Testowałem i bzdur nie pisze żeby się nie ośmieszać lub zęby ktoś nie napisał tak albo tak :idea:

Ps.camperboy Jak kogoś prosisz o pomoc i piszesz na PW oraz ktoś chce pomóc to zrozum do końca ,a nie bądź mądrzejszy jak nie wiesz.
Od mnie pomocy już nie dostaniesz za chamstwo :evil:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”