[phpBB3 SEO] Wydajność

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
lukasamd
Kontakt:

[phpBB3 SEO] Wydajność

Post autor: lukasamd » 12 lutego 2009, 18:06

Witam,
nie daję schematu, ponieważ póki co nie mam problemy. Chcę natomiast prosić o opinię.

Na razie moje forum stoi jeszcze na Przemo, już 2 razy próbowałem konwersji, a wychodzę z założenia: do trzech razy sztuka ;) Tak więc za jakiś czas na 100% przejdę na phpBB3.

Myślałem o instalacji dodatku phpBB3 SEO do zrobienia przyjaznych linków (co a'la Spider Friendly w phpbb2) + innych związanych elementów z pozycjonowaniem. Czy może mi ktoś powiedzieć czy warto? Jak bardzo obciąża serwer ta modyfikacja? Zamierzam mieć niewiele modów: Mark or Unread Posts + GG + Quick Reply + może łaśnie to seo.

Jeżeli ktoś miał z tym styczność, lub wie czy warto to proszę o wszelkie opinie.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: [phpBB3 SEO] Wydajność

Post autor: jaroslw » 13 lutego 2009, 21:03

Myślę, że Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite mocno nie obciąża serwera. Jeśliby nawet, zawsze możesz go wyłączyć. Adresy forów są buforowane. Wydaje mi się, że gdzieś widziałem dodatek, który dawał taką możliwość dla adresów tematów. Wtedy zmiana obciążenia nie powinna być widoczna.

Reszta modyfikacji nie jest duża, także też znacznie nie powinno się ono zwiększyć.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

lukasamd
Kontakt:

Re: [phpBB3 SEO] Wydajność

Post autor: lukasamd » 14 lutego 2009, 16:43

Myślę o użyciu premoda phpbb3 seo. Wydajność powinna być w takim wypadku najlepsza. A czego użyję to jeszcze nie wiem, wersje advanced a mixed niewiele się różnią chyba, simple zaś nie stanowi prawdziwego seo, bo w adresie nie ma żadnej "pożywki" dla botów ;)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”