hejka,
zainstalowalem News Mod 1.1 http://phpbb.pl/pliki-k19/21/ i mam problem. nie wyswietla sie kolorowy tekst na stronie glownej tylko cos takiego:
[color=#BF40FFx4w]sdfdsfdsfdsfdsfd[/colorx4w]
pomozecie rozwiazac ten problem?
dzieki za pomoc
News Mod 1.1 - problem
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: News Mod 1.1 - problem
lkj pisze:hejka,
zainstalowalem News Mod 1.1 http://phpbb.pl/pliki-k19/21/ i mam problem. nie wyswietla sie kolorowy tekst na stronie glownej tylko cos takiego:
[color=#BF40FFx4w]sdfdsfdsfdsfdsfd[/colorx4w]
pomozecie rozwiazac ten problem?
dzieki za pomoc
Tak mi się wydaje, że powinno to wyglądać tak:
[color=#BF40FFx4w]sdfdsfdsfdsfdsfd[/color]
Źle wstawiłeś znaczniki, powinno to wyglądać
Kod: Zaznacz cały
[color=#FFFFF]coś_tam_coś_tam[/color]Re: News Mod 1.1 - problem
znaczniki są dobrze wstawione (automatycznie) ale po wysłaniu to wyświetla w taki sposób..
gdzieś jest błąd w tym modzie..
gdzieś jest błąd w tym modzie..
Re: News Mod 1.1 - problem
Wejdź w plik index.php
znajdź:
i zamień na
może to pomoże
znajdź:
Kod: Zaznacz cały
$flags = (($config['allow_bbcode']) ? 1 : 0) + (($config['allow_smilies']) ? 2 : 0) + ((true) ? 4 : 0);
$message = generate_text_for_display($message, $news['bbcode_uid'], $news['bbcode_bitfield'], $flags);Kod: Zaznacz cały
$message = generate_text_for_display($message, $news['bbcode_uid'], $news['bbcode_bitfield'], 7);Re: News Mod 1.1 - problem
dziękuję za jakąkolwiek pomoc, ale nadal mam ten sam błąd