Zainstalowany Ajax ShoutBox 1.0.3 nie wyświetla się

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Zainstalowany Ajax ShoutBox 1.0.3 nie wyświetla się

Post autor: daroPL » 19 listopada 2008, 17:07

Wgrałeś WSZYSTKIE pliki moda na serwer (mam głównie na myśli te do wgrania do /template/).

shadoworama

Post autor: shadoworama » 19 listopada 2008, 17:49

tak wszystkie pliki sa wgrane sprawdzalem czy dobrze skonfigurowane 3 razy zgodnie z instrukcja Hmm sama belka tylko z napisalem shoutbox jest sprawdzalem dostepy jednak nie mam zadnej opcji dla shoutboxa bo nie mam takiego wpisu probowalem recznie dodac tego moda w PA jednak nie widzi wersja ajaxa shoutboxa 1.0.3a styl jakiego uzywam Prosilver

kojot76

Post autor: kojot76 » 03 grudnia 2008, 21:35

shadoworama pisze:tak wszystkie pliki sa wgrane sprawdzalem czy dobrze skonfigurowane 3 razy zgodnie z instrukcja Hmm sama belka tylko z napisalem shoutbox jest sprawdzalem dostepy jednak nie mam zadnej opcji dla shoutboxa bo nie mam takiego wpisu probowalem recznie dodac tego moda w PA jednak nie widzi wersja ajaxa shoutboxa 1.0.3a styl jakiego uzywam Prosilver
Panel Administracyjny->użytkownicy i grupy->po lewej masz tam zezwolenia grup-> wybierasz grupę (np. administratorzy) -> później Zaawansowane zezwolenia-> czat i tam ustawiasz uprawnienia.
Jak tego nie masz to coś spierniczyłeś.

kojot76

Post autor: kojot76 » 18 grudnia 2008, 14:56

Na wstępie chciałbym przeprosić za post pod postem.

Jak zrobić aby Czat w IE wyświetlał się w mniejszym oknie, zamiast wyświetlać całe okno chciał bym żeby było tak jak w Firefoxie, czyli aby przewijało to się scrollem.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 18 grudnia 2008, 15:19

O jakiej wersji IE mówisz?

kojot76

Post autor: kojot76 » 18 grudnia 2008, 15:31

daroPL pisze:O jakiej wersji IE mówisz?
wersja 7.0

master6x6

Post autor: master6x6 » 23 grudnia 2008, 16:46

U mnie jest inna sytuacja, wczoraj wszystko zgodnie z instrukcją zainstalowałem i wszystko było ok, tak samo dzisiaj rano. A teraz mam tylko pasek z napisem Shoutbox (jak coś to można zobaczyć na www.szalwia.com).

Chciałem sprawdzić czy mam dobrze ustawione zezwolenia dla grup tak jak pisał kilka postów wyżej kojot76, ale niestety tej opcji nie mam, nie wiem dla czego.
Proszę o pomoc

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 23 grudnia 2008, 16:52

master6x6 pisze:Chciałem sprawdzić czy mam dobrze ustawione zezwolenia dla grup tak jak pisał kilka postów wyżej kojot76, ale niestety tej opcji nie mam, nie wiem dla czego.
Tak jak już kiedyś pisałem, wydaje mi się, że to jakiś błąd w modyfikacji, ponieważ wiele osób ma z tym problemy. Zezwolenia można było ustawić w nowszej wersji modyfikacji. Niestety autor ją wycofał i chyba zaprzestał rozwijania.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”