topics_anywhere problem

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
MichaelE

topics_anywhere problem

Post autor: MichaelE » 16 października 2008, 19:50

Witam!
Wczoraj przenosiłem forum na inny serwer.., Jednocześnie zmieniłem wersje phpbb 2 na phpbb 3 ! Wszystko ku mojemu zakończyło się sukcesem ! Jednak mam jeden problem... dotychczas na mojej stronie głownej strony miałem skrypt (topics_anywhere) ktory pokazywał ostatnie kilka postów na forum... Po przeniesieniu forum próbowałem znowu zainstalować topics_anywhere ! Jednak coś nie działa... wrzuciłem plik topics_anywhere.php do głównego katologu forum, lang_topics_anywhere.php umieściłem w folderze .../language/pl i .../language/en, do folderu .../styles/prosilver/template wrzuciłem pliki topics_anywhere_body.tpl, topics_anywhere_result.tpl, topics_anywhere_result_rss.tpl ...
Jednak jak próbóje wejść na
http://www.elanowcy.pl/forum/topics_anywhere.php to coś nie działa !!!

Wyskakuje błąd
Warning: include(./extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 70

Warning: include() [function.include]: Failed opening './extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 70

Warning: include(./common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 71

Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 71

Warning: include(./language/lang_/lang_main.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 73

Warning: include() [function.include]: Failed opening './language/lang_/lang_main.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 73

Warning: include(./language/lang_/lang_topics_anywhere.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 74

Warning: include() [function.include]: Failed opening './language/lang_/lang_topics_anywhere.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 74

Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /home/elanowcy/ftp/Elanowcy/forum/topics_anywhere.php on line 87
Mam teraz pytanie co źle zrobiłem? Może wrzuciłem pliki nie w te miejsca co trzeba? może do wersji phpbb 3 jest jakas aktualizacja topic_anywhere? może trzeba coś zmienić w skryptach plików? Z góry dzięki za odpowiedź !

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Re: topics_anywhere problem

Post autor: Betrayal » 16 października 2008, 20:20

Topics Anywhere do phpBB2 nie dział na phpBB3. Nie wiem, czy znajdziesz tego moda do phpBB3, poszukaj na phpbb.com (długo mnie nie było, więc być może już coś takiego stworzyli ;))

MichaelE

Post autor: MichaelE » 16 października 2008, 21:08

Shark pisze:Topics Anywhere do phpBB2 nie dział na phpBB3. Nie wiem, czy znajdziesz tego moda do phpBB3, poszukaj na phpbb.com (długo mnie nie było, więc być może już coś takiego stworzyli ;))
A jest jakiś podobny skrypt co działa podobnie jak Topics Anywhere?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 października 2008, 06:14

Zobacz na to:

Kod: Zaznacz cały

<? 
function MakeDate($s) { 
    if (date("l, d F Y", $s) == date("l, d F Y", time())) { $today = true; } 

if ($today) { 
      $date = 'Dzisiaj' . date(", G:i", $s); 
    } else { 
      $date = date("d F, G:i", $s); 
    } 

$date_ang = array('Monday', 'Tuesday', 'Wednesday', 'Thursday', 'Friday', 'Saturday', 'Sunday', 'January', 'February', 'March', 'April', 'May', 'June', 'July', 'August', 'September', 'October', 'November', 'December'); 

$date_pl = array('Poniedziałek', 'Wtorek', 'Środa', 'Czwartek', 'Piątek', 'Sobota', 'Niedziela', 'Stycznia', 'Lutego', 'Marca', 'Kwietnia', 'Maja', 'Czerwca', 'Lipca', 'Sierpnia', 'Września', 'Października', 'Listopada', 'Grudnia'); 

return str_replace($date_ang, $date_pl, $date); 
  } 
        /*** phpBB3 - Last Active Topics System ***/ 

//Author: Ioan Filipov 

//Email: jonidev@gmail.com 

//Date: 04.06.2007 

//------------------------------ 

//Edit these parameters: 

//MySQL server adress 
        $host="host"; 

//Username 
        $user="nazwa_użytkownika"; 

//Password 
        $pass="hasło"; 

//Database 
        $db="nazwa_bazy"; 

//Table prefix 
        $table="phpbb_"; 

//Show last x topics 
        $laforums="10"; 

$link=mysql_connect($host, $user, $pass); 
    $db=mysql_select_db($db); 
    $query="select t.*,u.* from $table".topics." t, $table".users." u  WHERE username = topic_last_poster_name AND topic_approved = '1' order by topic_last_post_time desc limit 0,$laforums"; 
    $query2="select config_name,config_value from $table".config." where config_name = 'server_name' limit 0,1"; 
   $result2=mysql_query($query2); 
    $row2 = mysql_fetch_array($result2); 
    extract($row2); 
    $result=mysql_query($query); 
    while ($row=mysql_fetch_array($result)) { 
    extract($row); 
   $date = MakeDate($topic_last_post_time); 
   $query3="select forum_name from $table".forums." WHERE forum_id = ".$forum_id.""; 
   $result3=mysql_query($query3); 
   $row2 = mysql_fetch_array($result3); 
  echo "<a href='http://".$config_value."/viewtopic.php?f=".$forum_id."&t=".$topic_id."' target='_blank'>".substr($topic_title,0,10)."...</a> <a href='http://".$config_value."/memberlist.php?mode=viewprofile&u=".$user_id."' target='_blank' style='color:#".$topic_last_poster_colour.";'>".$topic_last_poster_name."</a>, ".$date."<br>\n"; 
    } 

//-------------------------- END 
    ?>
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

MichaelE

Post autor: MichaelE » 17 października 2008, 14:30

No nawet działa :wink:
Ale teraz mam pytanie czy da się zmienić żeby widać było całą nazwę tematu (albo przynajmniej wiecej niż jest teraz) bo jeżeli temat brzmi np Kibicowskie Zagadki to ten skrypt ucina i na głównej stronie widac np tylko Kibicowski... '68, czyli wiidać tylko kawałek tematu i autora (w tym przypadku autor to '68) !
No i jeszcze jedno ten skrypt pokazuje 10 ostatnich wpisów na forum... ale czy da rade zrobić tak, żeby widać było na samej górze także tematy przyklejone nie zależnie od tego czy jest tam jakiś nowy wpis?
z góry dzięki

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 października 2008, 18:30

Usunąłem tworzenie skrótów nazw tematów i zrobiłem porządek w kodzie. Plik w załączniku. Co do tematów przyklejonych, to da się to zrobić, ale to trochę więcej "grzebania" w kodzie.
Załączniki
topics_anywhere.tar.gz
(1.16 KiB) Pobrany 470 razy

us3r

Post autor: us3r » 20 października 2008, 10:51

Skrypt działa z tym, że mam problem z kodowaniem. Dodanie na początku tego skryptu :

<HEAD>
<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</HEAD>
nie pomaga. Próbowałem iso-8859-2, UTF-8 i nic. Nawet iconv() dodany do funkcji echo() nie pomaga. Tzn. iconv() zmienia kodowanie dla nazwy miesiąca, ale nie dla podlinkowanych odsyłaczy do postów. Myślałem, że może substr() coś tam miesza, ale jednak nie.

Próbowałem ustawić różne systemy porównań w bazie i też nic. Jak edytuje np tabelę phpbb_posts w PHPMyAdmin to mam tam normalnie zapisane polskie znaki, otwierając forum też widzę polską czcionkę, natomiast uruchamiając powyższy skrypt mam znaki zapytania w miejsce polskich znaków.

PS: już sobie poradziłem w taki oto sposób: przed zapytaniami do bazy SET NAMES utf8 potem zapytania, potem SET NAMES latin1 i przy wyświetlaniu wyniku za pomocą echo() korzystam z funkcji mb_convert_encoding()

cintal

Post autor: cintal » 02 listopada 2008, 14:27

Ja mam mały problem z modem. Ostatnie tematy z forum wyświetlają się na stronie głównej serwisu ale linki są błędne. Jest tak: http://www.mojastrona.pl/viewtopic.php?f=3&t=4 a powinno być tak: http://www.mojastrona.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=4
Brakuje w linku katalogu w którym jest forum. Jak to zmienić aby odnośniki były poprawne?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 02 listopada 2008, 14:31

Modyfikacja nie jest mojego autorstwa, ale w chwili wolnego czasu postaram się napisać coś lepszego. Wracając do Twojego problemu, spróbuj zamienić:

echo "<a href='http://".$config_value."/viewtopic.php?f=".$forum_id."&t=".$topic_id."' target='_blank'>".$topic_title."</a> <a href='http://".$config_value."/memberlist.php?mode=viewprofile&u=".$user_id."' target='_blank' style='color:#".$topic_last_poster_colour.";'>".$topic_last_poster_name."</a>, ".$date."<br />\n";
na:

echo "<a href='http://".$config_value."/forum/viewtopic.php?f=".$forum_id."&t=".$topic_id."' target='_blank'>".$topic_title."</a> <a href='http://".$config_value."/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=".$user_id."' target='_blank' style='color:#".$topic_last_poster_colour.";'>".$topic_last_poster_name."</a>, ".$date."<br />\n";

cintal

Post autor: cintal » 02 listopada 2008, 14:57

Dzięki z pomoc bo zadziałało bez problemów.
Niestety wynikł jednak mały kłopot gdyż jeśli odpowie w temacie osoba nie zarejestrowana to link do tego tematu już nie wyświetla się na stronie głównej. Można to jakoś poprawić?

batorowicz

Post autor: batorowicz » 24 marca 2009, 15:22

Witam,

http://extensions.joomla.org/extensions ... 16/details
służy do wyświetlania ostatnich postów z forum, moduł jest darmowy jeśli forum i joomla są na jednej bazie danych. Jeśli na dwóch, to działa dopiero po wykupieniu płatnej wersji, obecnie jest to 5,99 Euro.

Jest też taki moduł:
http://extensions.joomla.org/extensions ... 51/details
darmowy i jak dla mnie wystarczający.
Pozdrawiam,
Mariusz Batorowicz

www.mariusz.batorowicz.pl
www.SukcesLink.pl

pito

Post autor: pito » 22 kwietnia 2009, 17:58

A ja mam pytanie, czy mógłby ktos pomóc zainstalować tego moda na phpbb3 ?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 23 kwietnia 2009, 14:19

Betrayal pisze:Topics Anywhere do phpBB2 nie dział na phpBB3.

laska
Kontakt:

Post autor: laska » 10 sierpnia 2010, 16:12

Lekko odkopuje.

Mam problem z kodowaniem. Wiem, że odpowiedź padła:
PS: już sobie poradziłem w taki oto sposób: przed zapytaniami do bazy SET NAMES utf8 potem zapytania, potem SET NAMES latin1 i przy wyświetlaniu wyniku za pomocą echo() korzystam z funkcji mb_convert_encoding()
Ale gdzie to edytować aby były polskie znaki?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 10 sierpnia 2010, 18:10

Wypróbuj mój skrypt phpBB3 Topics Anywhere.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”