Ajax ShoutBox 1.0.3

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
panek-89

Ajax ShoutBox 1.0.3

Post autor: panek-89 » 30 sierpnia 2008, 16:28

Domysle instalacja tego Shoutbox jest do stylu prosilver ?? a jak mam wgrany jakiś inny i chce do niego wrzucic to co musze zrobic ?

Sorry ale dopiero zaczynam swoja przygode z forum phpBB
www.LapMuze.Net - Wyszukiwarka mp3

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Re: Ajax ShoutBox 1.0.3

Post autor: Betrayal » 30 sierpnia 2008, 17:09

Myślę, że tak, ponieważ prosilver to domyślny styl phpBB3, ale czasami znajdzie się tam także instrukcja dla subsilver2. Co do innych stylów, to już trochę inna sprawa. Najpierw zorientuj się, czy styl, który posiadasz, bazuje na prosilver, czy na subsilver2. Potem wystarczy wykonać instrukcję dla danego stylu tak, jakbyś miał jeden z wcześniej wymienionych. Np. twój styl bazuje na prosilver, wykonujesz instrukcję dla prosilver itd. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć danych fragmentów, szukaj po kawałku.

benusso

Post autor: benusso » 05 września 2008, 11:55

Ja zrobiłem dokładnie tak jak jest w instrukcji, na forum używam stylu proglass_red i w nim zmieniałem wszystko i oto jaki błąd mi wsykoczył po wgraniu wszystkiego

Parse error: syntax error, unexpected '<' in .../includes/functions.php on line 1938

Czy tabele pownienem zrobic

CREATE TABLE phpbb_shoutbox..

czy tez dodac prefix CREATE TABLE phpbb_PREFIXshoutbox jaki mam w innych tabelach ?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 05 września 2008, 14:51

Popełniłeś gdzieś błąd w kodzie przy modyfikowaniu.

Jeśli Twoim prefiksem jest phpbb_ to tak jak w pierwszym przykładnie, a jeśli coś w stylu phpbb_jakaśnazwa_ to tak jak w drugim.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”